De curând am răsfoit o carte interesantă. Este vorba de Iubirea ca o țeapă, scrisă de renumitul Alan H. Cohen. Am întâlnit lucruri foarte interesante și vreau să le împărtășesc cu voi.
De ce foarte multe relații de dragoste încep frumos, iar mai apoi se destramă? Acest joc al întâlnirilor romantice este presărat de câmpuri minate și de capcane. Fiecare ne căutăm alesul sau aleasa, însă câți dintre noi nu au dat peste tot felul de ciudați? Și astfel căutăm și căutăm, însă nici noi nu știm ce anume…
Începem relațiile cu stângul
Modul în care începem o relație este extrem de important pentru felul în care aceasta va decurge. În cazul în care alegem persoana greșită nu vom facem decât să fim victima unui lung șir de frustrări și dezamăgiri. Pentru a evita acest lucru, atenție la persoanele pe care le alegeți pentru o relație. Pentru a nu începe relațiile cu stângul, trebuie să urmăm anumite reguli. Mai întâi, trebuie să recunoaștem indiciile privind potențialii parteneri problematici. Apoi, trebuie să facem rocada de la disperare la încredere în sine, deoarece nimic nu îți poate aduce mai mult succes în viață decât încrederea în propria persoană?
Cel mai bun mod de a atrage o persoană este să fii tu însuți. De asemenea, este foarte important să construiești relații bazate pe intimitate, și nu pe fantezie.
Dragostea la prima vedere
Dacă aveți parte de așa ceva, savurați clipa. Se știe faptul că dragostea este cea mai intensă emoție din lume, o simțim, o trăim și ne place. Dintr-o dată, rutina vieții dispare, iar viața noastră capătă culori fantastice. Parcă nici problemele nu mai contează așa de mult. Nici oamenii care înainte ne enervau sau ni se păreau antipatici nu mai contează pentru noi. Dacă nu ar exista dragostea adevărată, sigur planeta noastră ar fi un loc trist și plictisitor. Dragostea face ca viața să fie mai frumoasă și să aibă un scop în sine.
Trebuie să o luăm pas cu pas, spune Cohen. Trebuie să ne cunoaștem foarte bine partenerul înainte de a lua decizii importante. Să lăsăm dragostea să se afirme ca atare. Vom ști dacă este adevărată sau nu. Dacă nu este, nu avem nevoie de ea. Cum explicați acest lucru?
Suntem niște romantici în serie?
Unii oameni, dacă nu chiar majoritatea, se îndrăgostesc la prima vedere în mod regulat. Această dragoste în serie are și ea un scop. Cu fiecare episod nou apărut, învățăm mai multe despre noi, ce ne dorim de la viață și cum să facem față unei relații. Putem învăța ceva și dintr-o relație de scurtă durată. Nu vă descurajați dacă nu ați găsit până acum persoana potrivită. Cu cât cunoașteți mai mult, cu atât veți fi mai bine pregătiți pentru o nouă relație și veți ști dacă ați găsit pe cine trebuie. Astfel, experiențele trăite vor da roade, iar înțelepciunea dobândită vă va ajuta foarte mult. De asemenea, ne putem îndrăgosti cu cap. Imposibil? Eu cred ca nu.
Să ne stimulăm dragostea grație intimității
Principiile care stau la baza iubirii adevărate sunt la îndemâna noastră și ne folosesc în alegerile conștiente. Nu ne putem baza pe noroc în găsirea sufletului pereche, asta ar însemna o loterie. Și nu trebuie să avem noroc, trebuie să fim puțin isteți. O modalitatea sigură de a pune bazele unei relații solide este aceea de a lăsa pasiunea să crească odată cu intimitatea și niciodată invers. Există șanse să deveniți mai apropiat de celălalt prin dezvăluirea adevăratului eu, a năzuințelor, pasiunilor sau temerilor voastre. Așa construiți o legătura puternică.
Cohen spune că există cinci niveluri ale comunicării prin care majoritatea oamenilor interacționează:
1. Vreme, bârfă, știri, sport, politică sau informații publice
2. Povești
3. Judecăți și opinii personale
4. Propriile sentimente
5. Cele mai intime simțiri proprii
Cu cât dezvălui mai mult despre tine ca persoană, cu atât riști mai mult. Dacă cineva nu te acceptă cum ești, e mai bine să îl lași în pace. Întotdeauna va apărea persoana care va ști să te aprecieze și să te prețuiască așa cum ești.
Să vorbim puțin despre curtare…Ce este curtarea? Este un ritual străvechi, practicat în vremurile apuse. Un tânăr interesat de o domnișoară mergea la ea acasă și discutau o perioadă. O invita în oraș câteva seri la rând și poate la întoarcerea acasă o ținea de mână. Cu timpul, relația celor doi devenea tot mai strânsă. Acesta era modul în care se proceda. Dacă v-ați îndrăgostit la prima vedere, savurați acel moment și apreciați faptul că ați întâlnit o persoană care s-ar putea dovedi un partener ideal. Cu toate acestea, fiți conștienți că ceea ce pare dragoste la prima vedere, ar putea fi doar fantezie, imaginație sau sex la prima vedere.
Nu vă grăbiți , așteptați mai întâi să cunoașteți partenerul și lăsați relația să se dezvolte. Dacă aceasta este una de calitate, puteți fi siguri că va dura. Nu vă asumați de la început angajamente majore, iar deciziile majore lăsați-le la timpul potrivit. Dezvoltați relația de intimitate cu partenerul prin împărtășirea ideilor, a sentimentelor sau experiențelor. Cunoașteți-vă unul pe altul pornind din interior.
Lasă un răspuns