A tremurat o frunză – W. Somerset Maugham (recenzie)

a-tremurat-o-frunza-superanticariat

Autor: W. Somerset Maugham

Naționalitate: franceză

Nota mea: 3/5

Alte cărți: Liza din mahalaua Lambeth

Este vorba despre o carte formată din 6 microromane, fiecare cu un subiect diferit şi cât se poate de interesant. Maugham are un stil aparte, din ce a scris am mai citit Liza din mahalaua Lambeth şi Catalina. Autorul foloseşte multe descrieri şi sunt, de asemenea, multe personaje.

Cartea este inspirată din universul locuitorilor din jurul Pacificului, mai exact din insulele Hawaii, Tahiti şi Samoa. Fiecare microroman este o dramă individuală, o evocare a unei atmosfere tensionate existente într-un climat social, uman şi cosmic unic şi inconfundabil. Cu alte cuvinte, Maugham este un pictor al vieţii propriu-zise care evocă într-un mod subtil diferite peisaje naturale, dar şi ipostaze umane deosebite.

CITATE

Ea era o umbră din trecutul pe care-l regreta şi un sol al vieţii pe care el nu o va mai întâlni niciodată.

Nu întâlneşti în drumul tău niciodată un vapor de transport, al cărui fum să se destrame în fundul zării (…)(Pacificul)

Oamenii aceştia îi erau dragi, din pricină că îi ştia în puterea lui, întocmai cum un egoist îşi iubeşte câinele, şi mentalitatea lui nu se ridica nici cu un deget peste nivelul lui. (Mackintosh)

O iubea cu înflăcărarea şi ar fi dorit să devină un trup şi un suflet cu el, dar îşi dădea seama că în această insulă unde rădăcinile ei erau înfipte atâz de adânc în tragediile vieţii indigene, va fi incapabil s-o lege definitiv de el. (Iazul)

No Responsesto “A tremurat o frunză – W. Somerset Maugham (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cărți de citit toamna | STIL DE SCRIITOR - […] A tremurat o frunză (Maugham) – am ales această carte pentru că are un titlu interesant și nu este un…
  2. Fumul amăgirilor (Vălul pictat) – Somerset Maugham | STIL DE SCRIITOR - […] Maugham am mai citit Catalina, Liza din mahalaua Lambeth, A tremurat o frunză și  Doamna Craddock și trebuie să vă…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: