Lumina oarbă – Rudyard Kipling (recenzie)

Autor: Rudyard Kipling

Naţionalitate: engleză

Titlu original: The Light that Failed

An apariţie: 1891

Număr pagini: 213

Notă: 3/5

Alte romane: nu

Un roman superb scris de Rudyard Kipling, cel care a scris şi Cartea Junglei. A fost publicat în 1891. Majoritatea acţiunii cărţii se petrece în Londra, dar puţin şi în Sudan sau India. Este vorba despre visul unui tânăr pictor de a ajunge sus, însă soarta îi este mereu potrivnică. Dick şi Maisie sunt doi copii adoptaţi care ajung să locuiască la aceeaşi femeie rea şi foarte dură cu ei. Timpul trece şi cei doi se reîntâlnesc şi descoperă că au o pasiune comună: pictura. Destinele celor doi ia o altă întorsătură când Dick orbeşte…

Am găsit câteva citate în carte care mi-au plăcut şi vreau să le împărtăşesc cu voi.

 Fiecare dintre noi are frica sa particulară, frică de neînvins, nespus de mare, care poate să târască până la abdicarea oricărei demnităţi.

Îţi spun că întreprinzi o muncă departe de talentul dumitale. Ai sentimentul culorii, da; însă îţi lipseşte acela al formei. Ei bine, darul pe care îl ai, pune-l deoparte, uită-l pentru un timp şi lucrează pentru a dobândi restul! Cu interioarele dumitale…dintre care unele sunt foarte bune, n-o contest, îţi rămâne mereu acelaşi defect: cu desenul vei progresa sau cel puţinvei descoperi de unde vine slăbiciunea dumitale.

Nu te nelinişti de ce fac alţii. Ei nu sunt clădiţi ca dumneata. Reuşesc sau eşuează după propriul lor merit.

One Responseto “Lumina oarbă – Rudyard Kipling (recenzie)”

  1. Rudyard Kipling este un autor sensibil, profund și atent la detalii. Scrierile lui sunt magnifice! Acest volum este o saga în lumea dezvoltării personale. O recomand cu drag!
    Poezia ”If” mi-a ghidat pașii și m-a desăvârșit!
    Simțiți acest poem, dedicați-i timp, inimă și cuget!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: