Fulger în plină vară – P. G. Wodehouse

download-carte

Autor: P.G.Wodehouse

Naționalitate: britanică

Titlu original: Summer Lightning

An apariție: 1929

Nota mea: 4/5

Este o carte genială pe care am citit-o cu foarte multă plăcere. Mulţi probabil nu au auzit de P. G. Wodehouse, însă acesta este un scriitor foarte bun care a scris cărţi geniale. Autorul este de fapt un scriitor umorist fără pereche, după părerea mea, în literatura clasică engleză.

 Prosperitatea desăvârşită, ar fi subliniat el cu răutate, are darul său să moleşească omul: iar tu în lumea asta a noastră plină de nesiguranţă şi nelinişti, unde aproape în orice clipă te poţi trezi că-ţi pică ceva în moalele capului, este nevoie să fii un tip alert şi rezistent.

Fulger în plină vară a fost publicată prima dată în 1929 şi face parte din Blandings Castle saga, o colecţie de mai multe romane şi povestiri. Printre personajele principale se numără lordul Emsworth, un personaj în vârstă şi foarte ridicol, sora sa Lady Constance Keble, Galahad Treepwood, fratele celor doi, plus alte câteva personaje interesante.

 Când vreo nenorocire dă peste un om de rând, nu îl ia pe nepregătite.

Vreau să vă conving să citiţi cartea, este uşor de citit şi este amuzantă, sigur nu vă va plictisi. Foarte curioase sunt intrigile din roman ș poveştile de dragoste din roman. Trebuie să o amintesc şi pe Împărăteasă (dacă citiţi aflaţi că nu este un personaj uman), care face o parte din deliciul povestirii. Baftă la citit şi să reveniţi cu păreri, dacă a meritat citită cartea sau nu!

 Se auzise un bufnet puternic. Valetul se duse spre uşă şi privi.

– Domnul Pilbeam, domnule. Se pare că a căzut pe scări.

O clipă, pe chipul ros de griji al lui Hugo se ivi o rază de speranţă.

– Şi-a rupt gâtul?

– După toate aparenţele, nu, domnule.

– Of! făcu Hugo plin de regret.

No Responsesto “Fulger în plină vară – P. G. Wodehouse”

Trackbacks/Pingbacks

  1. 5 cărți ușoare de vacanța de vară | STIL DE SCRIITOR - […] 5. Fulger in plina vara – P. G. Wodehouse ( recenzia aici) […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: