The Secret Garden – Frances Hodgson Burnett (recenzie)

The_Secret_Garden_book_cover_-_Project_Gutenberg_eText_17396

Autor: Frances Hodgson Burnett

Naționalitate: britanică

An apariție: 1911

Număr pagini: 331

Nota mea: 4/5

Am citit această carte în engleză și cred că dacă o citeam în română, se pierdea foarte mult din atmosfera cărții. Mary Lennox este tânăra protagonistă a acestei minunate cărți care  ajunge să trăiască clipe pe care nu și-ar fi imaginat că le va trăi vreodată.

Mary nu a fost un copil dorit, părinții săi mor răpuși de holeră, iar  copila ajunge să locuiască într-o casă străină, ce aparține unchiului Archibald Craven. Fetița nu își cunoaște unchiul, acesta fiind mai mereu plecat, și unchiul va fi mereu o enigmă pentru copilă.

Martha Sowerby este singura persoană care are grijă de micuța orfană în vârstă de 10 ani și îi spune povestea domnului Craven și a soției sale, care a murit într-un accident. După moartea soției, bărbatul încuie grădina cu trandafiri și scapă de cheie.

Din acel moment, fetița este fascinată de interiorul grădinii. Atmosfera cărții devine una magică, iar micuța Mary ajunge protagonista unui basm deosebit de frumos. Îl descoperă pe Colin, verișorul său și, alături de acesta, își redescoperă copilăria și bucuria de a fi copil.

Cartea este una recomandată copiilor, însă eu aș recomanda-o și adulților. Are descrieri ample și o atmosferă care te face să îți dorești să mai fii copil!

6 Responsesto “The Secret Garden – Frances Hodgson Burnett (recenzie)”

  1. Nice Post………………………….Thanks for sharing.
    Laboratory Equipments

  2. Loredana M. spune:

    Una dintre poveştile preferate ale copilăriei mele! Ştiu că am văzut şi filmul când eram mică, şi mi-a plăcut la nebunie. La fel şi desenul animat. Să încerci şi “Micul Lord Fauntleroy”, e o poveste la fel de frumoasă ca şi “Grădina secretă”. 😉

  3. Nu am citit cartea, dar am văzut superba ecranizare a Agnieszkăi Holland, cu Maggie Smith. L-ai urmărit?

  4. Preferata mea ramane totusi Mica Printesa 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Top cărți citite în 2014 | STIL DE SCRIITOR - […] The secret Garden – Burnett […]
  2. Mic dejun la Tiffany – Truman Capote | STIL DE SCRIITOR - […] The secret garden – Frances Hodgson Burnett […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: