Ce mai citim când nu știm ce să citim?!

1981348-1366x768-[DesktopNexus.com]

Ideea acestui mic articol mi-a venit de curând, când după o săptămână agitată în care abia seara am mai apucat să citesc câteva pagini până să adorm, nu mă puteam hotărî ce să citesc. Ei bine, am deschis kindle-ul și am căutat o carte despre care nu am mai auzit până acum și care să fie destul de scurtă. Dacă vreți câteva ponturi despre ce să mai citiți, aveți aici câteva:

  • recitiți cărți care v-au plăcut foarte mult (printre cărțile recitite de mine se numără Invitație la Vals, de Mihail Drumeș; Dama cu camelii, de Alexandre Dumas; La Medeleni, de Ionel Teodoreanu; Emma, de Jane Austen, Laleaua neagră, de Alexandre Dumas; Domnișoara Christina, de Mircea Eliade; Ultimul capitol, de Knut Hamsun, etc.)
  • citiți cărți din genul vostru literar preferat ( în general, prefer genul romantic, dar mai nou sunt fascinată și de romanele polițiste. Dacă înainte citeam aproape numai clasici, acum am ajuns să citesc și contemporani și să îmi lărgesc tot mai mult orizonturile)
  • citiți cărți scrise de un autor pe care nu l-ați mai citit până atunci (recent i-am citit pe Stephanie Perkins, Stephen King, Ismail Kadare, Sebastien Japrisot, Edgar Wallace, Bernard Malamud, H. Y. Stahl, Guillaume Musso, Cesare Pavese, etc.)
  • faceți liste cu cărțile pe care vreți să le citiți și bilețele pe care să le trageți la sorți (am acasă un borcănel cu bilețele pentru 170 de cărți, în bibliotecă sau pe kindle, și când nu mă pot hotărî ce să citesc, extrag o carte. Funcționează de minune!)
  • citiți cărți reduse ca dimensiune

Voi ce alte ponturi aveți ?

4 Responsesto “Ce mai citim când nu știm ce să citim?!”

  1. Loredana M. spune:

    Ținând cont că se apropie Crăciunul, dar încă nu am intrat oficial în perioada vacanței (a se citi că încă nu am terminat munca pe anul ăsta), prefer cărți scurte sau nuvele/povestiri cu tematică de Crăciun pe care le iau gratis de pe Amazon. Sunt romantice, sunt drăguțe, se citesc repede și chiar mă fac să intru într-o dispoziție festivă. 🙂 Pentru cei care citesc și-n engleză, sunt ideale!

  2. Imi place ideea cu borcanelul, pe asta am sa o incerc in mod sigur 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: