Chaos (vol. 2 din seria Am murit, din fericire) – Theo Anghel

13769505_1271065716246476_8757442514861263929_n

Autor: Theo Anghel

Naționalitate: română

An apariție: 2016

Număr pagini: 336

Gen carte: fantasy

Nota mea: 5/5

Alte cărți de același autor: Rochia aurie, Întoarcerea (vol. 2 din seria Am murit, din fericire)

Puteți găsi cartea AICI

Primită de la: Editura Quantum Publishers

PREZENTARE

Fabuloasele aventuri ale Orianei continuă în 336 pagini de emoție condensată. Ai 336 motive să citești această carte. Tânăra Oriana moare într-un accident, chiar în ziua nunții ei. Pentru oricine, acesta ar părea sfârșitul. Nu și pentru ea. Se întoarce ca recuperator de suflete, însă nu la vechea viață și familie, pentru care trebuie să rămână moartă, ci la una cu totul nouă. Răsfățul și confortul, considerate garantate mai înainte, se duc acum pe Apa Sâmbetei. Va trebui să lupte pentru a-i salva pe ceilalți, dar și pe sine. Apar noi prieteni, noi dușmani și… prima iubire?
Există viață după moarte? Unii vor spune da, alții că nu. Dar există un răspuns la care cu siguranță nu v-ați gândit.
Există recuperatorii de suflete.Smulși din existențele lor, sunt aruncați în altele, neîntrebați de nimeni, fără să li se ceară acceptul. Trebuie doar să se supună legilor celor de Dincolo. Iar unii aleg răzvrătirea…

PĂREREA MEA

Vă scriam aici impresiile mele despre primul volum al  seriei Am murit, din fericire și cu bucurie vă anunț că a apărut și al treilea volum care se numește Dincolo. Dacă în primul volum am avut surpriza să aflu mai multe despre Oriana și anturajul din care ajunge să facă parte, cel de-al doilea volum mi-a plăcut la fel de mult și mă bucur că am ajuns să îl citesc. Practic, Chaos este continuarea acțiunii din Întoarcerea și cumva acțiunea mi s-a părut mult mai alertă. De Theo Anghel am mai citit și Rochia aurie, un roman care insistă mai mult pe latura romantică și care, de asemenea, mi-a plăcut enorm.

Greșeam, poate. Nu mai știam nimic despre nimic atunci când dădeam nas în nas cu realitatea oamenilor cârtiță.

Sinceră să fiu, până acum nu prea am citit serii de cărți și asta pentru că aveam o prejudecată cum că durează mult să citesc 3 volume sau mai mult și acum vreo 3-4 ani nici nu citisem fantasy. Însă mulțumită editurii Quantum Publishers ( și căreia îi mulțumesc din nou) am făcut cunoștință și cu latura fantasy a literaturii românești. Credeți-mă pe cuvânt, avem autori contemporani tineri (Theo Anghel, Marina Neagu și mulți alții) care scriu foarte bine și care promit mult. Sper ca editurile noastre să încurajeze aparițiile acestor scriitori și să ajung să citesc tot mai mulți autori români contemporani.

Inima mi se opri. Avea dreptate. Duceam povara asta ca pe o cocoașă grea. Nu se ușurase cu nimic în cea de-a doua viață. Era acolo, tăcută, pândind momentul expunerii în toată plenitudinea ei sfâșietoare.

Revenind la volumul de față, nu m-am îndoit nicio secundă că nu o să-mi placă, ci mă așteptam ca acest volum să fie cel puțin 99% la fel de bun ca primul. Chiar așa a fost! Mi-a plăcut enorm și abia aștept să citesc și cel de al treilea volum. Stilul cărții este unul foarte accesibil și nici nu simțeam când dădeam pagina. Am fost pur și simplu absorbită de Oriana și aventurile de care aceasta are parte. Au fost pagini la care am râs copios, dar au fost și pagini misterioase care mă făceau să stau cu sufletul la gură.

Titlul cărții este sugestiv pentru acțiunea cărții, Chaos fiind de fapt lumea în care noi trăim și în cadrul căreia Oriana descoperă noi personaje și secrete misterioase. Nu vreau să vă dezvălui prea mult din acțiune, ci doar să vă spun că o parte din personajele primului volum sunt păstrate și apar altele noi. Orianei îi revin noi responsabilități, intră în  mult mai multe încurcături și evoluează foarte mult. Conflictul cărții este unul puternic: practic nu știam ce personaj să admir și pe care să îl antipatizez. Spun asta pentru că am observat (la mine, cel puțin) că sunt personaje care mă fac să le admir profund, iar pe altele să nu le suport. Theo Anghel scrie minunat și am fost uimită să descopăr aceste 336 de pagini în care te desprinzi din lumea în care te afli și ajungi să colinzi cu Oriana în perindările sale.

Între episoadele în care stăteam bot în bot cu demoni milenari, cu draci mai tineri sau mai bătrâni, cu îngeri sensibili sau ucigași de neveste rele de muscă, abia mai găseam timp să respir, dar nici nu mă prăpădeam după ideea de a da ochii cu ea.

Personajele sunt bine conturate și bineînțeles că personajul meu preferat rămâne Oriana. Am început să îl plac un pic mai mult pe Marc (față de primul volum) și mă aștept ca volumul 3 să îmi ofere și mai multe surprize. În concluzie, este o carte care merită citită și care vă promite un festin literar pe cinste. Sunt uimită cât de mult au ajuns să îmi placă romanele fantasy și mă bucur că am putut împărtăși cu voi câteva impresii legate de acest volum. Eu vă recomand cu drag întreaga serie și aștept impresii de la voi!

Mulțumiri încă o dată editurii pentru exemplar!

2 Responsesto “Chaos (vol. 2 din seria Am murit, din fericire) – Theo Anghel”

  1. Theo Anghel spune:

    Mulțumesc fain pentru recenzie. Mă bucur că ți-a plăcut și vol. 2, Chaos.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dincolo – Theo Anghel (Vol. 3 din seria Am murit, din fericire) – STIL DE SCRIITOR - […] Alte cărți de același autor: Rochia aurie, Întoarcerea , Chaos […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: