Capcana (vol. 2) – Simona Stoica (recenzie)

capcana-vol2

Autor: Simona Stoica

Naționalitate: română

An apariție: 2015 (la Editura Herg Benet)

Gen carte: ficțiune

Număr pagini: 264

Nota mea: 4/5

Puteți găsi cartea AICI

Primită de la: Editura Herg Benet

PREZENTARE

Jack Harper este pe moarte. Desiree a dispărut. Cele Zece Orori au traversat Voalul, pregătite de război.
A Treia Cheie a Havenului a renăscut, însă nu știe cine este și de ce se află în Wolfcraft. Lumea în care s-a trezit o înspăimântă, Elementele se trezesc în jurul ei și puterile îi cresc cu fiecare atingere a Timpului.
Dar nu poate să își controleze harul. E periculoasă și furioasă. Amintirile o înfășoară în minciuni și secrete, o împiedică să diferențieze prietenul de dușman, aliatul de trădător. Întunericul din sufletul ei crește, la fel și dorința de răzbunare.
Rephelimii sunt nevoiți să asculte de glasul Oracolului pentru a salva Havenul.
Profețiile vorbesc despre moarte și sacrificiu.
Despre sânge și foc.
Capcana a fost pregătită.

PĂREREA MEA

Am citit nu de mult și prima parte a volumului Capcana, nu pot să zic că nu îmi plăcuse, dar m-am pierdut destul de mult printre personaje. Autoarea prezintă amănunțit toate personajele și le învăluie într-un mister parte pe care este posibil să nu îl înțelegi întotdeauna.

Această a doua parte a cărții mi s-a părut în mare parte mult mai bună decât prima și spun asta pentru că am găsit mai mult mister și parcă un  mister mai bine conturat. În mod normal ar fi trebuit să fie o singură recenzie pentru cele două părți ale Capacanei, dar pentru că nu planurile mele de lectură au fost date peste cap de alte câteva cărți, nu am reușit să le citesc una după alta. Așa că revin cu recenzii separate. Despre prima parte a cărții am scris AICI.

În cea de a doua parte a cărții povestea continuă, iar personajele evoluează treptat.Mi-a plăcut mult faptul că au loc răsturnări de situație neașteptate la care am sperat pe ascuns chiar din prima parte a cărții. Capcana este un fantasy bine pus la punct și care s-ar putea totuși un pic să îl tulbure pe cititor. Cititorul își simte sufletul sfâșiat și poate simți frustrare, ceea ce am simțit și eu. Am fost șocată (da, chiar șocată) să asist la amalgamul de evenimente care sunt tot mai alerte.

Am aflat mai multe detalii despre Rephelimi, despre puterile lor și se face un pic lumină în multe dintre acțiunile sale. I-am dat totuși 4/5 steluțe pe goodreads pentru că m-am simțit de multe ori pierdută într-o mulțime de detalii care fac ca acțiunea cărții să fie extrem de complicată.

Vă recomand acest fantasy pentru că este o carte bine scrisă și aparține unei autoare tinere și talentate cu o imaginație debordantă. Vă aștept cu impresii despre carte!

CITATE

Frumusețea rece și aproape perfectă a bărbatului o înfiora. Un demon care furase chipul unui înger.

Nu am văzut-o decât o singură dată în viața mea și asta s-a întâmplat când avea câteva luni. Vreau să fiu alături de ea, însă trebuie să renunțe la trecut.

Nu mă îndoiesc de sentimentele tale, ci de ale mele. Eu…nu sunt în stare să iubesc. Dacă aș fi fost, atunci soarta noastră ar fi fost diferită.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: