Ce-aș fi eu fără tine? – Guillaume Musso (recenzie)

15723510_1898476713715419_7514819447754754309_o

Autor: Guillaume Musso

Naționalitate: franceză

An apariție: 2009 (2011 la Editura Allfa)

Gen carte: ficțiune, mister,  roman de dragoste, acțiune

Număr pagini: 290

Nota mea: 5/5

Alte cărți citite de același autor: După 7 ani, Salvează-mă

PREZENTARE

Romanele lui Guillaume Musso s-au tradus în peste treizeci de țări și s-au vândut în peste cinci milioane de exemplare.

Inima lui Gabrielle este sfâșiată între două feluri de iubire. Cea pentru tatăl ei și cea pentru primul bărbat de care s-a îndrăgostit. Primul este un polițist pasionat de meseria lui, celălalt este un hoț celebru. Însă amândoi au dispărut cu cincisprezece ani în urmă.

Într-o buna zi, la aceeași ora, tatăl rătăcitor și iubitul rămas pe un alt continent reapar, în chip straniu, în viața ei. Curând, Gabrielle își dă seama că cei doi sunt prinși într-o cursă mortală. Destinele lor nu pot fi separate. Pe cine să salveze și pe cine să piardă?

PĂREREA MEA

Am primit această carte de la  viitorul meu soț căruia îi mulțumesc din suflet pentru surpriză și vreau să vă spun că mi-a plăcut mult, mai ales cea de a doua parte a cărții. La început ești puțin indus în eroare de anumite secvențe ale cărții, dar mai apoi se face lumină și înțelegi mai bine ce se întâmplă.

Este genul de carte care începe lent, faci treptat cunoștință cu personajele, ca la final totul să ia o altă întorsătură și să fii peste măsură de uimit. De același autor eu am mai citit încă două romane, După 7 ani și Salvează-mă, iar ambele mi-au plăcut mult.Când vine vorba de lecturi relaxante, Musso este pentru mine alegerea potrivite. Are un stil asemănător cu al Ceceliei Ahern, o altă scriitoare pe care o iubesc.

Temele cărții sunt în primul rând iubirea, dar și relații de familie. Titlul cărții face referire la o iubire imposibilă, cea dintre Gabrielle și Martin, personaje ale căror drumuri se despart brusc. Cum viața ia de multe ori întorsături neașteptate, același lucru și se întâmplă și lor: un vis de iubire se destramă brusc. Dar viața oferă și surprize și de multe ori o a doua șansă. Personajele cărții nu sunt foarte numeroase, iar în centrul acțiunii stau Martin, Gabrielle și Archibald. Prea multe din acțiunea cărții nu o să vă dezvălui, dar vreau să vă spun că aceste personaje sunt foarte imprevizibile și vă pot rezerva surprize.

Gabrielle evoluează treptat și se maturizează, iar același lucru se întâmplă și cu Martin. Archibald este cel care completează acest triunghi al relațiilor, dar aici vă las să vedeți singuri despre ce e vorba. Este o lectură ușurică, relaxantă, cu personaje interesante și cu o acțiune destul de interesantă. Mi-a plăcut mult povestea iubirii dintre Gabrielle și Martin, dar și felul în care Archibald le influențează la final destinele. Vă recomand cu drag acest roman interesant li de fapt, toate cărțile lui Musso. Sunt povești de viață interesante care merită cunoscute.

Eu abia aștept să mai citesc o altă carte a sa. Pe lista mea se află un alt roman al său, Mâine. Voi ce cărți scrise de Musso ați citit?

CITATE

Când o femeie îți spune “nu”, asta înseamnă de cele mai multe ori “da, dar mi-e teamă!”

Dar nu poți trăi o viață întreagă fiindu-ți teamă.

Pentru că viața e complicată și pentru că de multe ori se distrează, scoțându-și în cale omul potrivit, la momentul nepotrivit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: