Misterul gemenelor – Adi Rule (recenzie)

Misterul gemenelor – Adi Rule (recenzie)

Autor: Adi Rule

Naționalitate: americană

Titlu original: Redwing

An apariție: 2013 (2016 la Editura Leda )

Gen carte: roman, ficțiune, fantasy, mister

Număr pagini: 433

Nota mea: 4/5

Serie: vol. 1 din Culorile lui Madeleine

Primită de laEditura Leda

Puteți găsi cartea AICI

PREZENTARE

 De optsprezece ani, o fata fără nume − o aripi-roșii − trăiește ascunsă într-un pod, într-un oraș străjuit de marele vulcan Mol, în timp ce sora ei geamănă, Jey, este în ochii lumii singurul copil al familiei. Tatăl lor sperase că fata ascunsa va deveni în timp o ființă omeneasca normala, nu creatura monstruoasa prevestita de mitologie, asa ca ii cruțase viața. Numai ca într-o zi cele doua surori fac schimb de identități, iar fata fără nume este atacată în drum spre casa. Astfel, este nevoită să cheme în ajutor forțele focului și să elibereze puterile ascunse în corpul ei și totodată să-și dezvăluie secretul bine păstrat. Însă când Jey dispare și orașul este pe cale de a fi nimicit de foc, fata aripi-roșii trebuie să-și aleagă un nume și un drum și să tragă o linie intre mit și istorie, pentru a dovedi ca nu este un monstru și pentru a-și salva sora și orașul.

PĂREREA MEA

Am primit un exemplar pentru recenzie de la prietenii mei de la Editura Corint (Leda) și vreau să le mulțumesc încă o dată. De ce am ales să citesc această carte? Pentru că abia de vreo 2-3 ani citesc un  pic mai mult fantasy ca înainte și m-am bucurat mult că am ocazia să descopăr un alt roman fantasy scris de o autoare tânără care promite mult prin cărțile sale. Nu este o carte rea, însă nici cea mai bună carte fantasy pe care eu am citit-o până acum. Sinceră să fiu, mă așteptam la o altfel de acțiune și să se pună accentul mult mai mult pe personajele principale. După vreo 30 de pagini am început să pătrund în acțiune, însă spre mirarea mea, nici la final nu am ajuns să zic “oau, ce carte tare am citit!”

Știm adevărul despre monștri după faptele lor, nu după înfățișare.

Pentru mine cărțile fantasy trebuie să aibă foarte mult mister și mult suspans. Altfel nu mă câștigă. Am citit mai multe recenzii după terminarea acestei cărți și am fost surprinsă să văd că pe unii i-a dezamăgit, iar altora le-a plăcut extrem de mult. Eu cred că nu mă aflu în nici una din aceste categorii, pentru că nu o pot numi dezamăgire literară, dar nici o capodoperă. Am citit-o în câteva zile, în condițiile în care am avut o perioadă foarte aglomerată, iar timpul de citit nu a fost atât de mult. Sper să recuperez cu cititul cât mai mult în vacanța care se apropie.

-Oamenii sunt în multe feluri, frate. Toți monștri. Toți îngeri. Privește în jur. Nu-mi dau seama dacă la noi sau în trecut. M-ai învins, astăzi. Armata mea e distrusă. Orașul e al tău. Și, cu toate acestea…

Tema cărții este fantastică și prezintă povestea a două surori cu un destin aparte. Una dintre ele este ființă umană, iar cealaltă nu. Cea de a doua nu poartă nume și practic cam tot romanul prezintă peripețiile prin care va trece pe parcursul unei perioade scurte de timp. Cartea s-a terminat prea repede și nu mi-a plăcut faptul că putea fi introdus mult mai mult suspans. Titlul face la referire la aceleași surori, asupra cărora planează un mister puternic. Un punct forte al cărții este însă ideea pe care a fost construită. Personajele sunt destul de numeroase, conflictul nu este unul amplu, iar finalul mi s-a părut destul de previzibil. Este foarte posibil să nu fi fost genul meu de carte, așa că nu vă descurajați și citiți-o. Dacă vă place genul fantasy, cred că este ceea ce căutați. Iar dacă nu vă atinge așteptările, gândiți-vă că ați citit o carte care are la bază idei interesante care  meritau descoperite.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: