Opoziție – Jennifer L. Armentrout (recenzie)

Autor: Jennifer L. Armentrout

Naționalitate: americană

Titlu original: Opposition

An apariție: 2014 (2017 la Editura Leda )

Gen carte: roman, ficțiune, fantasy, mister

Număr pagini: 383

Nota mea: 4/5

Serie: Cartea a cincea din seria Lux

Primită de laEditura Leda

Puteți găsi cartea AICI

PREZENTARE

Katy știe că lumea s-a schimbat în noaptea în care Luxenii au venit. Nu poate să creadă ca Daemon i-a întâmpinat pe cei din rasa lui și a stat de partea lor când aceștia au amenințat că vor distruge fiecare ultimă fărâmă umană și hibridă de pe Pământ. Dar liniile dintre bine și rău s-au estompat, iar dragostea a devenit un sentiment care i-ar putea distruge pe toți.

”O călătorie fascinantă de la început până la sfârșit… Această serie cu siguranță vă va captiva și veți vrea mai mult.” – RT Books Reviews Top Pick

”O serie care nu trebuie ratată” – Samantha Young

”Tuturor cititorilor care au dat peste Obsidian la un moment dat și s-au gândit: „Extratereștri în liceu? La naiba, de ce nu? Am citit chestii și mai ciudate.” Și apoi au ajuns să se indragosteasca de Katy, Daemon și trupa lor, la fel ca mine. Cartea asta e pentru voi. Mulțumesc.”  – Jennifer L. Armentrout

PĂREREA MEA

Am primit un exemplar al acestei cărți la finalul anului trecut de la Editura Leda și abia acum în martie am reușit să o citesc. Menționez că este vorba despre o serie ce poartă numele de Lux, iar Opoziție este a cincea și ultima carte a seriei. Din păcate, nu am citit celelalte 4 cărți ale seriei, iar motivul principal este că ar fi durat cam mult și ajungeam să fac recenzia la cartea asta târziu. Vă dați seama că mi-a fost destul de greu să mă obișnuiesc cu personajele și acțiunea și să intru propriu-zis în miezul cărții. Nu este o carte rea, dar este cea mai potrivită pentru fanii literaturii fantastice. Dacă vă plac cărțile cu ființe supranaturale care au puteri nebănuite și sunt puse în tot felul de situații bizare, atunci este pentru voi.

E minunat că tu personal iubești câțiva luxeni, dar de ce naiba ai avea încredere acum în noi? Și de ce am avea noi încredere în tine?

Cum spuneam în recenzia altei cărți, nu prea am citit mult fantasy și cumva nu este printre genurile mele preferate. Aveam așteptări de la această carte, iar motivul pentru care i-am dat 4/5 steluțe pe goodreads este faptul că de multe ori acțiunea cărții a fost statică. Mie mi-a plăcut mult mai mult a doua parte a cărții, pentru că atunci acțiunea a devenit mult mai alertă și mai puțin plictisitoare. În prima parte am întâlnit multe descrieri, mult dialog și de multe ori tachinările dintre personaje m-au făcut să îmi doresc să ajung la momentul culminant. Tema cărții este fantastică și prezintă conflictele dintre luxeni, origini, hibrizi și arumi. Sunt inserate și povești de dragoste, dar și relații de familie sau prietenie. Un capitol este privit din perspectiva lui Kat, iar următorul din perspectiva lui Daemon, și tot așa. Aflăm ce gândește fiecare, dar și detalii despre ce schimbări au loc în viața lor.

Tu mi-ai ales numele fals, din cartea mea preferată. Tot tu i-ai găsit și lui Daemon numele.

Titlul prezintă luptele care se duc pentru supraviețuire, pentru că de multe ori cartea prezintă situații-limită. Conflictul cărții se desfășoară pe mai multe planuri: personal, existențial sau, de ce nu, interior (dacă ne referim la zbuciumul sufletesc al personajelor). Mie chiar mi-a plăcut cartea asta, însă mi-aș fi dorit pe alocuri o acțiune mai dinamică. Personale cărții sunt multe, interesante, majoritatea adolescenți sau aflați la începutul maturității. Nu pot zice că am un personaj preferat, dar mi-a plăcut un pic Kat și un pic mai mult Daemon. Daemon e băiatul rău care are parte de multe surprize în plan personal. Mai multe nu vă spun, ci vă recomand să citiți toată seria și să le citiți în ordine. Vă rog să îmi spuneți dacă ați citit vreo carte a seriei și ce impresie v-a lăsat!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: