Șoptindu-le vrăjitoarelor – Anna Dale (recenzie)

Autor: Anna Dale

Naționalitate: britanică

An apariție: 2004

Număr pagini: 251

Titlu original: Whispering to Witches

Nota mea: 4/5

DESCRIERE

De Crăciun, Joe trebuia să plece în vacanţă, dar în mod cu totul neaşteptat plictisitoarea călătorie se transformă într-o aventură de proporţii. Eroul nostru se pomeneşte implicat într-un străvechi complot al vrăjitoarelor. Oare vor reuşi Joe şi noua sa prietenă, Twiggy, să dezlege înfricoşătorul mister înainte de a fi prea târziu? Greu de spus, căci au făcut o greşeala şi s-ar putea să-i coste…

PĂREREA MEA

Am citit această carte cu ocazia unui maraton de citit care includea să citesc și o carte cu vrăjitoare, iar această carte a fost mai mult decât binevenită. Mai ales că romanele citite în ultima perioadă au fost un pic mai tulburătoare și mai horror. Este o carte pentru copii, dar cred că merge citită la orice vârstă. Este captivantă, misterioasă și se citește repede și ușor. Chiar nu mă așteptam să îmi placă așa de mult.

Vrăjitoarele femei pot fi foarte înfumurate şi pot avea reguli foarte rigide, ştii? E destul de nedrept, zău aşa. O să întîlneşti vrăjitori doar în sabaturile modeme de azi.

Tema cărții este fantastică, iar titlul face referire la personajele fantastice ale cărții, acestea fiind niște vrăjitoare amuzante care se chinuie să facă vrăji, se ceartă mereu sau pun la cale tot felul de chestii. Partea cea mai interesantă este faptul că printre ele nimerește Joe, un băiețel care pleacă în casa mamei lui cât tatăl său este plecat (părinții erau divorțați, iar mama își refăcuse viața alături de altcineva) și care are parte de o aventură neobișnuită. Personajele cărții sunt multe, iar alături de Joe le întâlnim pe vrăjitoarele Urzicii-Moarte, niște ființe ciudate și deosebit de simpatice care pornesc un adevărat complot. Mi-a plăcut foarte mult de Joe și de felul în care știe el să iasă din orice situație ciudată. Și cum o astfel de carte nu poate avea doar lucruri pozitive, apar și niște personaje negative care crează răsturnări de situație.

Se pare că lui Rose i-au trebuit ani de zile să-şi uite tinereţea pierdută şi să lase totul în urmă. Winifred a fost foarte iritată; nu a vrut să mai asculte nici un cuvînt de la mine. Zicea întruna că oamenii merita să li se acorde o a doua şansă şi să nu-mi mai bag nasul în treburile altora. Lucrurile nu par prea roz, ce zici? încheie Twiggy cu un oftat prelung.

Mi-a plăcut foarte mult cartea, mai ales pentru că are descrieri frumoase și dialoguri interesante  între personaje. Nu o recomand doar copiilor, ci dacă vreți să vă relaxați într-o seară rece de toamnă, o puteți încerca. Vă va relaxa și vă va binedispune. Chiar dacă are 251 de pagini, să știți că are un stil ușurel și nu veți ști când trece timpul. Este frumos structurată, pe capitole, iar fiecare capitol are câte un titlu sugestiv pentru conținutul său. Mai multe nu vă spun, ci doar să o citiți și să vă bucurați de această carte interesantă despre vrăjitoare neîndemânatice și amuzante, despre motani care își schimbă înfățișarea sau despre pagini cu  cerneală invizibilă. Așa-i că sună bine, nu??

One Responseto “Șoptindu-le vrăjitoarelor – Anna Dale (recenzie)”

  1. Mariam Oana spune:

    Felicitări pentru recenzia minunată! <3

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: