Dulcea mea răzbunare – Jane Fallon (recenzie)

Autor: Jane Fallon

Naționalitate: engleză

An apariție: 2017

Număr pagini: 424

Titlu original: My Sweet Revenge

Nota mea: 3/5

PREZENTARE

„Vreau să-l fac pe soţul meu să se îndrăgostească din nou de mine. Să vă explic. Acesta nu este un exerciţiu inspirat de gloriosul matriarhat din anii ‘50. N-am citit niciun articol din revistele pentru babe, gen «Douăzeci de metode prin care să-ţi păstrezi bărbatul». Nimic n-ar putea fi mai departe de adevăr. Vreau să se îndrăgostească din nou de mine pentru ca, atunci când o să-l pun să dispară dracului din viaţa mea, să-l usture. Sau măcar să priceapă ce i se întâmplă. Să nu-şi spună, pur şi simplu: «A, ce bine!» Vreau să-l doară!”

PĂREREA MEA

Am citit această carte cu ocazia unui împrumut de pe un grup de cărți și trebuie să spun că aveam așteptări destul de ridicate vizavi de ea, însă nu a fost pentru mine o lectură atât de incitantă. Este într-adevăr o carte relaxantă, merge dacă vreți să o citiți în weekend sau după o zi grea de muncă, dar doar atât. Nu vă așteptați la o capodoperă. Ca temă a cărții am putut identifica tema familiei, având în vedere că subiectul principal al cărții este legat de viața unei femei, Paula, care descoperă că este înșelată de soț. Ea dorește să se răzbune (de acolo este inspirat și titlul cărții), dar întâlnește pe parcurs tot felul de situații mai mult sau mai puțin bizare. Am apreciat nota de umor pe care o are cartea și felul în care personajele se comportă.

Drama unei căsnicii înșelate

Personajele nu sunt prea numeroase, dar cele care sunt  chiar mi-au plăcut. Robert și Saskia sunt actori și joacă împreună rolul unui cuplu într-un serial de succes. Paula, actriță ratată, soție a lui Robert, își dă seama că ceva scârțâie în căsnicia lor și descoperă că este înșelată. Sinceră să fiu, mă așteptam la mai multe răsturnări de situație, la o acțiune ceva mai bine pusă la punct, dar nu a fost să fie. Cartea are destul puncte ok, de aceea i-am oferit 3 din 5 steluțe pe goodreads.

Dintre personaje, Paula mi-a plăcut și nu prea. Vrem să credem că este o femeie ambițioasă, vrea să dea jos niște kilograme, dar mereu m-am întrebat de ce a trecut atâta timp ca să facă asta. De ce renunță așa de ușor la căsnicia ei? Și care e treaba cu răzbunarea? Bineînțeles că am bănuit o ironie a autoarei la adresa bărbaților care înșală, dar nici ceea ce face Paula nu mi s-a părut ok. Ea este matură, dar ar fi putut să privească lucrurile din altă perspectivă. Dacă vreți o lectură ușurică și care se citește repede (cu toate că are peste 400 de pagini), eu zic să nu o ratați. Vă aștept cu păreri!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: