Iubirea care a rupt lumea în două – Emily Henry (recenzie)

Iubirea care a rupt lumea în două – Emily Henry (recenzie)

Autor: Emily Henry

Naționalitate: americană

An apariție: 2016

Număr pagini: 408

Titlu original: The Love That Split the World

Nota mea: 3/5

Gen carte: fantasy, romance

Notă goodreads: 3.65

Primită de la: librăria online Libmag

Puteți găsi cartea AICI
PREZENTARE

Ultima vară a lui Natalie înainte să plece la facultate se dovedește a fi foarte ciudată.Când se pomenește cu ușa propriei case vopsită în roșu în loc de verde sau când se trezește pe un deal înconjurată de bizoni, în loc să fie în clădirea școlii, Natalie își dă seama că ceva nu e în ordine. Apoi mai sunt și vizitele nocturne ale entității pe care o numește Bunica. Ceea ce complică totul este apariția unui băiat misterios care face ca timpul să stea în loc: nu mai există nimic în afară de Beau și Natalie.

PĂREREA MEA

Dacă tot e primăvară, e din ce în ce mai cald și starea mea de bine e mai prezentă ca oricând, am ales să citesc o carte care să mă scoată din ale mele și să mă ducă cu gândul la flori și primăvară. Iubirea care a rupt lumea în două a fost alegerea mea și chiar dacă nu a fost chiar pe măsura așteptărilor mele, mi-a plăcut. Pentru mine a fost o lectură altfel, cu o temă interesantă și cu personaje care m-au surprins. Tema cărții este fantastică, iar titlul mi se pare o metaforă drăguță și potrivită pentru un titlu de carte. Carte are și elemente sf, dacă ne referim la călătoria în timp pe care o realizează unele dintre personaje. În linii mari, abordează niște aspecte pe care eu nu le-am mai întâlnit în alte cărți, dar nu într-un mod atât de bine dezvoltat. După părerea mea, mare parte din acțiune a fost prea statică și a lipsit de multe ori suspansul. Chiar dacă are 408 pagini și un scris mare, plus un stil accesibil, mi-a luat vreo 4-5 zile să o termin.

Oricât mi-a plăcut s-o tachinez și s-o sâcâi pe Bunica, poveștile ei au ocupat un loc aparte în inima mea. Sunt o parte pe care o păstrez doar pentru mine și nimic nu te face mai vulnerabil decât să împărtășești lucrurile cele mai prețioase pentru tine.

Personajele sunt numeroase, iar printre ele se numără Natalie Cleary, Matt și Beau. Cartea are o acțiune un pic bulversantă, în sensul că nu mai înțelegi la un moment dat ce se întâmplă, personajele o iau razna, călătoresc în timp sau se întorc în prezent. Un loc aparte în roman îl are Bunica, care va fi un personaj misterios până la finalul cărții. Iar la final, da, s-au întâmplat niște evenimente care au mai salvat din steluțele pe care le merită cartea. Eu i-am dat pe goodreads 3 din 5 steluțe, și am făcut asta pentru că mi s-a părut super ideea cărții, aceea de a călători în timp și de a cunoaște unele personaje din dublă perspectivă. Dintre personaje, mi-a plăcut oarecum Natalie, ea fiind cea care își dă seama ce se întâmplă abia când vede tot felul de lucruri ciudate. Ba mai mult de atât, oscilează între doi băieți, fără să fie sigură cu care va rămâne în final.

Nu cred în dragoste la prima vedere, dar poate că ăsta e lucrul cel mai apropiat de ea: să zărești pe cineva, o persoană pe care n-ai niciun motiv s-o iubești, într-o seară, pe terenul de fotbal și să te gândești: vreau să fii al meu și vreau să fiu a ta.

Chiar dacă e o carte bunicică, mă așteptam la mai mult, la un altfel de poveste și de intrigă mai bine conturată. Ba chiar am purtat o scurtă discuție cu niște fete cititoare de pe un grup de cărți și mi-au spus că și ele s-au simțit confuze când au citit cartea. Dar în linii mari, eu zic că merită citită și de aceea vă aștept cu păreri și impresii! Mulțumesc prietenilor miununați de la Libmag pentru minunatul exemplar (care, apropo, are o copertă superbă)! Intrați pe libmag.ro pentru cărți diverse, noi și la prețuri foarte bune! O să vă arăt zilele următoare ce comandă mișto mi-am făcut eu de pe site-ul lor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: