În ritmul inimii – Mark Burnell (recenzie)

În ritmul inimii – Mark Burnell (recenzie)

Autor: Mark Burnell

Naționalitate: britanică

An apariție: 1999 (2020 la Editura Leda )

Gen carte: roman, ficțiune, mister, thriller

Titlu original: The Rhythm Section

Număr pagini: 528

Nota goodreads: 3.45

Nota mea: 3/5

Primită de laEditura Leda

Puteți găsi cartea AICI

DESCRIERE

Stephanie Patrick este răvășită de moartea familiei ei într-un accident aviatic. Atunci când descoperă că prăbușirea aeronavei a fost provocată nu de o defecțiune tehnică, așa cum se specula, ci de un atentat terorist, tânăra devine stăpânită de un singur gând, acela al răzbunării.

Recrutată pe neașteptate de Magenta House, o misterioasă organizație secretă, Stephanie crede că a găsit mijlocul perfect de a-și atinge scopul. Conștientă că nu mai are ce pierde, se pregătește temeinic pentru a se transforma în „Petra”, o teroristă care activează în Germania, și în „Marina”, o femeie de afaceri din Londra. Contactul cu lumea spionajului internațional o face să își dea seama cât de amorțit îi este sufletul și să se bazeze doar pe intuiție.

Pe măsura ce misiunile ei devin tot mai sângeroase, iar riscurile, tot mai mari, Stephanie începe să pună la îndoială informațiile aflate despre accidentul în care i-au pierit cei dragi. Oare organizația din care face parte chiar îi spune adevărul?

PĂREREA MEA

Mark Burnell este un autor britanic care abordează în scrierile sale genul thriller; sinceră să fiu, nu am auzit de el până la lectura acestui roman. Ce pot să vă spun eu despre acest roman care promite foarte mult? Aș putea să vă spun mai întâi că a fost la început o lectură captivantă, parcă prea captivantă, ca mai apoi să mă piardă puțin. Un minus al cărții este numărul mare de pagini (528), dar și detaliile prea numeroase. La început am pătruns ușor în miezul acțiunii și am fost fascinată de Stephanie, dar și de Proctor. Stephanie este prostituată, dar viața sa are să se schimbe într-un mod la care nu cred că a visat vreodată. Ca personaj, tânăra este fascinantă și ne prezintă imaginea femeii care rămâne fără familie și care trebuie să se prostitueze pentru a se întreține. Recunosc că imaginea asta a sa nu fost prea plăcută pentru mine, deoarece m-a tulburat și m-a fascinat în același timp. În scenă apare imediat și Proctor, un jurnalist care încearcă să o convingă pe tânără să afle adevărul despre accidentul aviatic în care mor părinții ei. Apoi acțiunea se derulează rapid și brusc, mi s-a părut că stagnează până spre final.

Vreau să fiu ținută în brațe. Vreau să fiu consolată. Vreau să mi se spună că totul va fi bine.

Nu prea îmi dau seama cum de evoluează fosta prostituată într-o adevărată teroristă cu mai multe identități false. Tema prostituției, a terorismului, a supraviețuirii…sunt printre principalele elemente ale cărții. Titlul, din câte îmi dau eu seama, este un fel de metaforă pentru tumultul de trăiri de care personajul feminin principal are parte. Recunosc că mi-aș fi dorit ceva mai mult, un alt fel de conflict și categoric, un alt final. Însă cartea face parte dintr-o serie (sper să fie toată tradusă la noi) și ne putem aștepta la o continuare neașteptată. Dacă recomand cartea? Eu zic că da, merită citită, chiar dacă nu m-a convins să îi dau pe goodreads nota maxim, ci doar 3/5 steluțe. Aproape întregul roman se concentrează pe evoluția lui Stephanie și cred că un adevărat thriller se vrea mult mai mult de atât. Practic, autorul introduce în scenă mai multe personaje, dar nu pe toate le păstrează (dacă citiți, aflați detalii mai multe) și nu înțeleg de ce. Dar eu vă recomand această carte și aștept părerile voastre! Mulțumesc prietenilor de la Editura Leda pentru exemplar!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: