Impresii film: It (2017)

Film: It

Apariție: 2017

Ecranizare: da

Autor: Stephen King

Actori: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard

Notă imdb: 7.3/10

Nota mea: 7/10

Trebuie să vă spun de la început că, deși este o ecranizare a unei cărți, nu am citit cartea. It a fost scrisă de Stephen King în 1987 și are peste 1000 de pagini. Poate m-a descurajat dimensiunea sau chiar subiectul cărții, nefiind o fană a romanelor lui King. Am citit până acum Mr. Mercedes, Salem’s Lot, Carrie și Cimitirul animalelor (care mi-a plăcut enorm!), dar nu pot spune că mă număr printre fanii săi. Nici nu sunt fana cărților horror, ca să fiu sinceră. Deși ironia face ca în studenție să fi văzut o mulțime de filme de groază cu colega mea de cameră, care era mare fan.

Revenind la It, la ecranizare, nu știu ce să vă spun. Filmul începe bine, te păstrează destul de captivat pe parcurs, dar atât. Personajul principal este Pennywise, o creatură care ia forma unui clovn și se hrănește cu frică. După ce începe să terorizeze un grup de copii, totul scapă de sub control.

Nu știu cum se face, dar parcă unele faze au fost trase puțin de păr. Știu, nu am citit cartea și nu pot face paralele, dar cartea mi se pare de cel mult nota 6-7 din 10. Nu m-a speriat și cumva mă așteptam la un pic mai mult. Însă, ca un plus al cărții, trebuie musai să menționez că actorul care l-a jucat pe Pennywise, Bill Skarsgard, a jucat foarte bine. Dar dacă vă plac astfel de filme, recomand să îl vedeți. Îl puteți găsi pe Netflix, dacă sunteți curioși. Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: