Fantoma de la Operă – Gaston Leroux (recenzie)

descărcare

Autor: Gaston Leroux

Naționalitate: franceză

Titlu original: Le Fantôme de l’Opéra

An apariție: 1910

Ecranizare: da

Nota mea: 4/5

Gaston Leroux este un autor francez care a fost și jurnalist și care a scris romane pline de mister. Nu le-aș numi romane polițiste, ci mai degrabe gotice. Romanul de față este unul plin de suspans, cu un personaj pe măsură….o prezență misterioasă și inexplicabilă care trăiește la subsolul Operei. Christine, personajul feminin principal al cărții exercită o atracție inedită asupra Fantomei, aceasta ajutând-o atunci când cântă, dându-i inspirație. Fata o numește Îngerul muzicii.

If I am the phantom, it is because man’s hatred has made me so. If I am to be saved it is because your love redeems me.

Ce se va întâmpla însă final? Cine va câștiga inima tinerei talentate? Raoul sau Fantoma de la Operă? Trebuie să spun ca finalul romanului este foarte interesant, nu mă așteptam să fie acesta (îl țin secret pentru ca să citiți cartea)…

 Sometimes, the Angel [of Music] leans over the cradle… and that is how there are little prodigies who play the fiddle at six better than men of fifty, which, you must admit is very wonderful. Sometimes, the Angel comes much later, because the children are naughty and won’t learn their lessons or practice their scales. And sometimes, he does not come at all, because the children have a wicked heart or a bad conscience.

Romanul vorbește despre dragoste, mister, crimă, destin…este un amestec de candoare, de idei misterioase și este foarte ușor de citit. Am citit cartea în vreo 3-4 zile. M-a captat încă de la început și nu aș ezita să mai citesc o dată cartea în viitor. O recomand așadar, tuturor!

 Erik is not truly dead. He lives on within the souls of those who choose to listen to the music of the night.

Vă recomand și recenziile cărților:

One Responseto “Fantoma de la Operă – Gaston Leroux (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mont-Oriol – Guy de Maupassant – STIL DE SCRIITOR - […] Leroux, Gaston – Fantoma de la Opera […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: