Refugiul – Nicholas Sparks (recenzie)

Autor: Nicholas Sparks

Naționalitate: americană

Titlu original: Safe Haven

An apariție: 2010

Nota mea: 5/5

Îmi plac foarte mult romanele scrise de Nicholas Sparks și mă bucur că am reușit să citesc Refugiul. Este un roman care te absoarbe ca un burete și nu te mai lasă liber decât la final, când tulburarea își spune cuvântul. Nu am perceput această carte ca pe ceva siropos sau plictisitor, ci am făcut cunoștința cu povestea de viață a lui Katie, o tânără care se luptă cu propriul destin. Katie este o luptătoare, este un personaj care m-a fascinat și viața ei m-a tulburat profund. Toate întâmplările prin care a trecut au făcut-o mai puternică și Dumnezeu i-a deschis calea spre adevărata iubire. Ceea ce este minunat.

— Am avut o prietenă odată. Avea o căsnicie îngrozitoare şi nu putea să vorbească cu nimeni. El o bătea şi, la început, ea i-a spus că dacă se mai întâmplă vreodată, îl părăseşte. El a jurat că n-o să se mai întâmple şi ea l-a crezut. Dar apoi lucrurile s-au înrăutăţit, de exemplu, când cina era rece sau când ea menţiona că se văzuse cu un vecin care-şi plimba câinele. Ea doar vorbise cu el, dar în seara aceea, soţul ei a izbit-o de o oglindă.

Alex este un alt personaj fascinant, un destin la fel de furtunos ca destoinica Katie, care luptă pentru copiii săi și pe care l-am admirat pentru sufletul său bun și răbdarea cu care are grijă de copilași. Este tatăl model care caută mama perfectă pentru ei. Iar mama perfectă nu întârzie să apară.

Nu voia să se întâmple asta. Nu din motive egoiste, ci pentru că ea avea dreptul la viaţa pe care o căutase aici. O viaţă normală. O viaţă cu plăceri simple, care pentru cei mai mulţi era subînţeleasă: posibilitatea de a merge oriunde voia, când voia şi de a locui într-o casă unde să se simtă în siguranţă. Mai avea nevoie şi de o modalitate de a se deplasa. 

Am citit cartea relativ repede, în vreo 3 zile și mi s-a părut o lectură ușurică pe care o recomand celor interesați de povești de viață. Față de ceea ce alți autori scriu, Sparks m-a făcut să și trăiesc ceea ce citesc. Și credeți-ma, sunt o cititoare pe zi ce trece tot mai pretențioasă.Numai cuvinte frumoase am despre acest superb roman și vă spun cu mâna pe inimă că e printre puținele cărți care m-au cucerit din ceea ce am citit în ultimele săptămâni. Foarte greu mai sunt captivată de cărți într-un asemenea mod!Ați citit cartea? Ce impresie v-a lăsat?

No Responsesto “Refugiul – Nicholas Sparks (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nunta – Nicholas Sparks | STIL DE SCRIITOR - […] Alte cărți de același autor: Dragă John, Jurnalul unei iubiri, Nopți în Rodanthe, Refugiul […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: