The Queen Gene – Jennifer Coburn (recenzie)

16172374

Autor: Jennifer Coburn

Naționalitate: americană

An apariție: 2007

Nota mea: 4/5

Serie: Lucy Klein (alături de Tales from the Crib, apărută în 2006)

Există o poveste interesantă, dacă o  pot numi așa, despre cum am ajuns să citesc această carte și despre faptul că nu știam absolut nimic despre Jennifer Coburn sau despre ce se întâmplă în această carte. Și abia după ce am terminat-o de citit, am aflat că de fapt este o serie formată din două cărți, prima numindu-se Tales from the Crib. Pe prima carte nu am citit-o, ci numai pe a doua. Am găsit această carte pe Amazon, eu fiind doritoare să citesc încă un roman chick lit, adică un roman pentru adolescente/tinere. Am citit cartea în engleză și chiar dacă nu am decât câteva cărți la activ citite în această limbă, nu mi s-a părut ceva dificil.

Primul cuvânt care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la acest roman, este amuzant. Încă din primele pagini, aflăm povestea tinerei Lucy Klein, căsătorită cu Jack, cu care îl are pe Adam. Ei sunt o familie mai atipică (dacă veți citi, veți afla de ce spun asta), însă elementul-bombă al cărții care îi dă toată savoarea este Anjoli, extravaganta mamă al lui Lucy. Am râs până la lacrimi la unele pagini în care erau descrise încercările de exorcizare sau de vindecare a cățelului chihuahua ce poartă pe rând mai multe nume (Paz/Spot/J.Lo). Scriitoarea vine cu ceva inedit în carte: anumite replici ale personajelor sunt scrise exact cum obișnuiesc acestea să le pronunțe, în funcție de accentul lor.

În carte avem o mireasă care dorește să se căsătorească goală, un câine care își smulge blana, o mamă extravagantă care are tot felul de idei trăsnite. Mai multe nu vă spun pentru că aș strica farmecul cărții. Dar dacă v-am făcut curioși, vă invit să citiți cartea și să reveniți cu o părere.

No Responsesto “The Queen Gene – Jennifer Coburn (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Impresii lectură AUGUST 2015 | STIL DE SCRIITOR - […] ← Gențiane – Cella Serghi The Queen Gene – Jennifer Coburn → […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: