373310

Autor: Nicholas Sparks

Naționalitate: americană

Titlu original: The Wedding

An apariție: 2003

Nota mea: 5/5

Tip roman: roman de dragoste

Alte cărți de același autor: Dragă John, Jurnalul unei iubiri, Nopți în Rodanthe, Refugiul

De Nicholas Sparks am citit până acum 5 romane și dacă m-ați întreba care dintre ele mi-a plăcut cel mai mult, aș spune că toate, însă cel mai mult și mai mult mi-a plăcut Jurnalul unei iubiri. Este un roman special pentru sufletul meu care m-a tulburat profund și cred că va continua să facă asta mult timp de acum încolo. Acest scriitor american scrie niște romane de dragoste încărcate de o sensibilitate aparte și eu, romantică din fire, nu am putut să le ocoles

Nunta este romanul ce continuă povestea din Jurnalul unei iubiri, cu mențiunea că personajele principale se schimbă și este spusă povestea altor generații, cu un destin cel puțin la fel de interesant ca în primul roman. Noah Calloun, personajul masculin principal din Jurnalul unei iubiri ajunge în romanul Nunta să fie bunic și deși ajunge să locuiască în continuare la azil, își trăiește viața alături de mici bucurii. Cum ar să meargă în fiecare zi să hrănească o lebădă de lângă lac.

Personajele principale din acest roman sunt soții Lewis, Jane și Wilson. Jane este fiica lui Noah și soția adorată a lui Wilson. Însă cum multe căsnicii se destramă sau sunt cuprinse de rutină, căsnicia celor doi începe să scârțâie, odată ce Wilson uită fără să vrea de cea de a 29-a aniversare a căsniciei lor. Acțiunea cărții nu este una foarte complexă și nici povestea nu pare cine știe ce la prima vedere. Dar dacă aveți răbdare să parcurgeți acest frumos roman până la capăt, veți găsi un final pe măsură. Pe mine finalul cărții m-a impresionat până la lacrimi.

Wilson Lewis este soțul ideal pentru orice femeie, însă din anumite motive își dă seama că soția lui s-ar putea să nu îl mai iubească ca la început. Așa că decide să facă niște schimbări și dacă acestea vor reuși să schimbe ceva între el și Jane, vă las să vedeți singuri. Vă recomand această carte interesantă cu multă căldură și vă aștept să împărtășim impresii despre această carte sau despre celelalte cărți scrise de acest autor!

CITATE

În ciuda sentimentelor mele pentru Jane, uneori cred că nu suntem o pereche potrivita pentru a petrece o viaţă întreagă împreună. Suntem deosebiţi în aproape toate privinţele şi, deşi firile opuse se atrag, am simţit întotdeauna că eu sunt cel care am făcut o alegere bună în ziua nunţii noastre. Orice s-ar spune, Jane este cum mi-am dorit eu întotdeauna să fie. În timp ce eu tind spre stoicism şi logică, Jane e cheltuitoare şi amabilă, e posesoarea unei empatii naturale care o face să fie îndrăgită de toţi. Râde cu uşurinţă şi are un cerc larg de prietene.

Mi se părea că planul meu era foarte inspirat. Şi simplu. După ce aveam să-i cumpăr inelul, plănuiam să-l ascund în cochilia de melc pe care o culesesem cu un an înainte, cu intenţia ca ea să o găsească mai târziu, când aveam să cutreierăm plaja în căutare de dolari-de-nisip. Când o va culege de pe jos, aveam de gând să cad într-un genunchi, să-i iau mâna şi să-i spun că m-ar face cel mai fericit om din lume dacă ar consimţi să fie soţia mea.

Cu coada ochiului am văzut lebăda apărând şi alunecând spre noi. Era ciudat că nu apăruse până acum şi mă întrebam unde o fi fost. Am crezut că Noah îi va arunca imediat o bucată de pâine, dar n-a făcut asta. O privea doar cum pluteşte din ce în ce mai aproape. Când era la câţiva zeci de centimetri depărtare, lebăda păru că se opreşte, dar apoi, spre surpriza mea, se apropie şi mai mult.

Un comentariu la „Nunta – Nicholas Sparks (recenzie)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.