Teoria existenței lui Dumnezeu – Bernard Haisch (recenzie)

12974256_1209562205730161_4824015374899294223_n

Autor: Bernard Haisch

Naționalitate: germană

An apariție: 2013 (la Editura ATMAN)

Titlu original: The God Theory: Universes, Zero-Point Fields and What’s Behind It All

Număr pagini: 174

Puteți comanda cartea de AICI

PREZENTARE

Teoria existenței lui Dumnezeu oferă o perspectivă ce încorporează știința de ultimă generație și cunoașterea mistică străveche, rezultând în nimic mai puțin decât o revoluționare a înțelegerii noastre…

După trei decenii de carieră în domeniul cercetării științifice și după o viață întreagă de căutare a adevărului, am ajuns la o perspectivă personală care oferă o explicație satisfăcătoare și plină de speranțe asupra realității – o perspectivă care nu este doar posibilă, rațională și compatibilă cu știința modernă, ci totodată demnă de luat în considerare și capabilă de a rezolva unele din cele mai intransigente probleme morale cu care ne confruntăm.

Propun în această carte o teorie care nu doar că dă sens vieților noastre, ci este în același timp perfect consistentă cu tot ceea ce am descoperit despre Univers și
despre viața pe Pământ, în special cu Big Bang-ul, existența de 4.6 miliarde de ani a Pământului și desigur, cu evoluția. Singura diferență între teoria pe care o propun și principiile curente din astrofizica modernă este aceea că presupun preexistența unei conștiințe inteligente și infinite.

PĂREREA MEA

Am primit acest volum de la Editura ATMAN (căreia vreau să îi mulțumesc încă o dată!) și recunosc că încă de la început am fost atrasă și de ce nu, și puțin intrigată de titlul cărții. Un autor care propune o teorie a existenței unui Dumnezeu este din start un autor care nu trebuie ratat. Aș mai vrea să adaug că această carte nu este o lectură de câteva ore și nici măcar de câteva zile, ci ar trebui să fie o lectură pe îndelete în care e musai să stau cu foaia în față și pixul în mână pentru notițe. Eu așa am făcut: fără grabă, am citit câte un capitol și apoi scoteam câte un citat interesant și apoi încercam să mă gândesc la ce am notat. Am dat peste atât de multe idei fascinante, încât nu prea știu cu ce să încep.

Scopul vieții este experiența. Dumnezeu vrea să experimenteze viața prin noi.

Pentru cei care nu știu, Bernard Haisch, autorul acestei cărți, este astrofizician și este o persoană care caută mereu răspunsuri despre existența noastră și mai ales, despre existența lui Dumnezeu. Cartea are numai 174 de pagini și este structurată în 11 capitole scurte și interesante. În prefață sunt explicate noțiuni cum ar fi materialismul (credința potrivit căreia realitatea constă doar în materie și energie) sau reducționismul (credința potrivit căreia lucrurile complexe pot fi explicate prin examinarea pieselor constituente).

Consecințele acțiunilor tale negative, deși nu neapărat imediat, și în acest sens este clar că fiecare își creează propriul iad.

Autorul propune în această carte o teorie strâns legată de viața pe Pământ și de preexistența noastră. Afirmă că ar exista o conștiință inteligentă infinită care are un potențial infinit ce are scopul de a transforma potențialul în experiență.

Dumnezeu experimentează bogăția potențialului său prin noi, deoarece noi suntem încarnările sale în tărâmul fizic.

De asemenea, autorul vorbește despre un Dumnezeu a cărui infinită diversitate de a idei a putut iniția Big Bang-ul acum 14 miliarde de ani. După ce aflăm informații detaliate despre Haisch, despre copilăria, părinții și studiile sale, pătrundem adânc în ideile sale complexe și fascinante. După o carieră științifică de 30 de ani, Haisch continuă să găsească răspunsuri la întrebări fundamentale:

  • Există cu adevărat Dumnezeu?
  • Ce sunt eu?
  • Care e destinul meu?

Dacă sunteți interesați de opinia lui Haisch referitoare la potențiale răspunsuri, plus multe alte idei interesante, nu vă rămâne de făcut decât să citiți cartea. Veți rămâne surprinși câte adevăruri se ascund în spatele științei și cât de puține lucruri știm noi despre existența noastră și despre Dumnezeu. Recomand din tot sufletul această carte minunată și vă aștept cu opinii după ce o citiți!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: