Blestemul zorilor (vol. 2 din seria Neamul Corbilor) – Lavinia Călina

 

blestemul -calina

Autor: Lavinia Călina

Naționalitate: română

An apariție: 2016 (la Editura Herg Benet)

Gen carte: ficțiune

Număr pagini: 293

Nota mea: 5/5

Alte cărți de aceeași autoare: Copiii întunericului (vol. 1 din seria Neamul Corbilor), Zona zero

Puteți găsi cartea AICI

Primită de la: Editura Herg Benet

PREZENTARE

Despărțite de încrâncenata luptă a magiei, luptă la care nu și-au dorit să ia parte, reîntâlnirea dintre Nicol și Roxana nu este cea așteptată. Ambele tinere fete intră în mrejele fără scăpare ale propriilor Neamuri, adâncindu-se treptat în fapte care le determină, aparent, să își piardă identitatea. Iar viziunea cea mai întunecată, acea viziune o morții și a crimei de neînchipuit, pare să prindă contur din ce în ce mai puternic. Un contur negru… al destinului neînduplecat.

Magie și acțiune, răsturnări de situație, intrigi țesute de veacuri, iubiri blestemate; un creuzet al coșmarurilor devenite realitate, în care moartea pândește din colțul oricărei străzi, în ochii oricărui trecător și chiar din adâncul propriului suflet. Lupta abia a început, iar Neamul Corbilor este mai decis ca niciodată să fie cel care va câștiga supremația asupra întregii lumi.

PĂREREA MEA

Vă povesteam aici ce impresie mi-a lăsat primul volum al seriei și vreau să vă spun că cel de-al doilea volum mi s-a părut la fel de palpitant. Cum am mai spus deja și în alte recenzii, legătura mea cu literatura fantasy românească nu a fost una foarte strânsă, dar tinde spre una din ce în ce mai puternică. Pe Lavinia Călina am descoperit-o datorită editurii Herg Benet, cu care am o frumoasă colaborare. Este unul dintre autorii români tineri care promite și personal îmi doresc să citesc cât mai multe cărți scrise de ea.

Când ultima fărâmă de energie a trecut prin degetele mele, mi-am tras mâna li l-am privit pe bărbat. Supraviețuise. Eram oarecum impresionată, nu mulți trăiau după acest proces, iar bărbatul din fața mea era deja într-o stare oribilă.

De Lavinia Călina am mai citit până acum primul volum din seria Neamul Corbilor (care se numește Copiii întunericului ) și Zona zero, o carte cu o altă temă interesantă căreia o să îi fac curând o recenzie separată. Mi-a plăcut enorm primul volum al seriei și la fel a fost și cu acesta. Romanul are puțin sub 300 de pagini și te invită la o lectură ușurică, relaxantă și extrem de palpitantă.

Dacă un vrăjitor ce a jurat credință unui Neam face un copil cu altul ce nu a depus un jurământ, iar e ok, pentru că cel mic se naște direct cu semnul Neamului din care face parte tata sau mama.

Tema cărții este una fantastică și are în centru lupta pentru supremație a Neamului Corbilor, un clan de vrăjitori care încearcă să distrugă clanurile adverse și să atragă alte personaje de partea lor. Titlul mi s-a părut foarte atractiv, deoarece se referă la influența pe care zorile le au asupra acestor vrăjitori și este suficient să vă doriți să citiți cartea. Personajele sunt mai numeroase ca în primul volum, acțiunea se precipită și apar mai multe răsturnări de situație. Unele dintre personaje trăiesc povești de dragoste neobișnuite, altele își descoperă latura întunecată, iar altele luptă pentru propria viață.

În ultimele luni, el devenise o parte din mine, ajunsesem să-l iubesc și chiar să-mi imaginez că vom trăi toată viața împreună. Făcusem pentru el singurul lucru ce îmi spusesem că nu o să îl fac. Am jurat credință unui Neam.

Nicol și Roxana mi s-au părut altfel în acest volum, evoluând foarte mult. Destinul le va rezerva surprize și multe situații limită în care vor trebui să ia decizii imediate și cât mai corecte. Nu vreau să vă zic prea multe, dar puteți fi siguri că la anumite situații chiar nu v-ați aștepta.

Timpul s-a oprit pentru noi în acea clipă. Înlăuntrul meu explodau zeci de artificii, iar singurul lucru pe care mi-l doream era să rămânem acolo îmbrățișați, în mijlocul oamenilor care aplaudau.

Sunt multe de zis despre acest volum, dar încerc să vă ofer cât mai puține amănunte din acțiunea cărții. Altfel se pierde mult din farmecul cărții și cine vrea să citească o carte deja povestită? Cert este că o să aveți parte de surprize pe tot parcursul cărții, de la prima și până la ultima pagină a volumului. Aștept cu entuziasm urmarea cărții și îmi doresc o carte la fel de palpitantă. Recomand cartea iubitorilor de fantasy și celor care vor să citească pagini relaxante și pline de mister. Sunt sigură că nu veți regreta!

No Responsesto “Blestemul zorilor (vol. 2 din seria Neamul Corbilor) – Lavinia Călina”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Impresii lectură IULIE 2016 – STIL DE SCRIITOR - […] Blestemul zorilor (al doilea volum din seria Neamul Corbilor ) – Lavinia Călina ( Este continuarea primului volum din…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: