Mila 2.0 – Debra Driza

mila

Autor: Debra Driza

Naționalitate: americană

An apariție: 2013

Gen carte: ficțiune, SF

Număr pagini: 470

Nota mea: 5/5

Puteți găsi cartea AICI (dacă vă grăbiți primiți o reducere )

Primită de laEditura Nemira

PREZENTARE

Mila nu ar fi trebuit să își amintească niciodată trecutul ei sau sa afle ce se ascunde înăuntrul ei. Ea nu ar fi trebuit să descopere niciodată ca s-a „născut“ într-un laborator secret și că a fost dotata cu puteri supraomenești. Dar când la ușa ei apare un grup de oameni mascați care vor sa fure tehnologia ascunsă în ea, nu are alta șansă decât să fugă pentru a rămâne în viață. Nu poate avea încredere în nimeni. Ei vor face orice pentru a o captura și viața tuturor celor care ii sunt dragi este pusă în pericol.

PĂREREA MEA

Auzisem atât de multe lucruri bune despre această carte, încât începusem să cred că trebuie neapărat să o citesc. Am avut bucuria nemăsurată de a primi un exemplar de la Editura Nemira și după câteva zile am și început să o citesc plină de entuziasm. Acest volum face parte din seria Mila 2.0 și este un SF zic eu destul de reușit. Stilul cărții mi s-a părut accesibil pentru că am citit acest roman de 470 de pagini în 4 zile. Este genul de carte care odată începută te atrage, te captivează și ai șanse mari să nu mai vrei să o lași din mână. Deși în mod normal nu sunt o cititoare de SF, anul acesta am avut oportunitatea de a citi câteva cărți de acest gen și nu pot spune că nu mi-au plăcut.

Cică. Am răscolit din nou prin memorie, căutând flăcări, fum, ceva. Ca de fiecare dată, n-am găsit nimic. Apoi, am auzit un țipăt. În capul meu, un țipăt de fată. Asta a făcut ca părul de pe ceafă să mi se zburlească.

Tema este fantastică și urmărește existența (dacă o pot numi așa ) unei tinere adolescente care la un moment dat va afla un secret ce îi va da viața peste cap. Titlul se referă la acest personaj principal, pe numele său Mila, o tânără cu o viață aparent banală. Personajele cărții nu sunt foarte multe, dar cele care sunt mi s-au părut destul de bine conturate. Sunt urmărite, în afară de viața Milei, și relația sa cu mama, cu prietena ei cea mai bună și cu un băiat de care se simte tot mai atrasă.

Nu ești om. Nu ești om. Nu ești om. Parcă vorbele lui încercau să scormonească pe sub pielea mea fabricată, încercau să se răsucească în jurul inimii mele și să ucidă orice rămășiță de speranță pe care o mai aveam.

Deși pare o fire fragilă, Mila are un potențial aparte și este de ajuns să treci de primele 100 de pagini ale cărții ca să îți dai seama ce ascunde de fapt acest roman. Conflictul cărții este bine pus la punct și dacă prima parte este calmă, a doua parte a cărții devine alertă și plină de suspans. I-am dat 5 din 5 steluțe pentru că m-a fascinat, m-a scos cumva din zona de confort și mi-a arătat că și genul SF merită citit.Nu vreau să vă dezvălui din misterul cărții, așa că prefer să păstrez misterul până la cap.

Recomand cartea iubitorilor de SF și celor care vor să citească ceva minunat și palpitant care cu siguranță nu merită ratat. Mulțumesc Editurii Nemira pentru carte și sunt sigură că mulți dintre voi ați citit cartea…așa că vă întreb: ce părere v-a lăsat?

No Responsesto “Mila 2.0 – Debra Driza”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Top cărți 2016 – STIL DE SCRIITOR - […] Mila 2.0 – Debra Driza […]
  2. Top cărți 2016 | Stil de scriitor - […] Mila 2.0 – Debra Driza […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: