Menajera – Freida McFadden (recenzie)

Autor: Freida McFadden

Naționalitate: americană

An apariție: 2022 (editura Bookzone)

Gen carte: ficțiune, mister, thriller

Titlu original:The Housemaid

Număr pagini: 384

Nota goodreads: 4.34

Nota mea: 4 /5

Freida McFadden este o scriitoare de origine americană și pe lângă scris, este de profesie medic. A scris în jur de 15 thrillere psihologice și romane medicale, iar Menajera este primul volum dintr-o serie. A fost nominalizată pe goodreads la categoria cel mai bun mister și thriller din 2022.În acest moment, când scriu recenzia acestei cărți, citesc și continuarea, Secretul menajerei.

Menajera a apărut pentru prima dată în 2022 și se bucură de un real succes. S-a creat un vibe intens în jurul acestei cărți, iar astfel am ajuns și eu să o citesc.Nu trebuie confundată cu Camerista, o carte scrisă de Nina Prose, a cărei recenzie o puteți citi aici.

Deși am ales să citesc Menajera din pură curiozitate, spre surpriza mea, chiar mi-a plăcut destul de mult. Personajele sunt construite într-un mod interesant. O avem pe Millie (Wilhemina), care este noua menajeră a familiei Winchester. Nina și Andrew Winchester au o fetiță, pe Chloe, care este de fapt fiica Ninei dintr-o relație anterioară.

Acțiunea aparent liniștită ia la un moment dat niște proporții halucinante. Am urmarit cu atenție fiecare personaj, încercând să ghicesc care e personajul negativ și ce secrete întunecate se ascund. Millie este un personaj interesant, atent construit și lasă impresia de naivitate. Cine nu s-ar aștepta ca menajera să fie genul de femeie naivă?Însă nu vă lăsați înșelați de aparențe. Însă familia a subestimat-o, deoarece ea se dovedește isteață și vicleană. Cine este de fapt Millie? Ce ascunde ea?

Andrew este soțul și tatăl perfect, dar oare nu cumva chiar perfecțiunea ascunde ceva întunecat? Nina este și ea un personaj misterios și am bănuit că ceva se întâmplă în interiorul acestei femei. Că poate ascunde ceva sau că nu e cine pare. Sau că joacă un rol.

Fără să dau spoilere (păstrăm misterul, da?), vă spun că nu m-am așteptat la așa final. Au fost atât de multe întorsături și întâmplări neobișnuite, încât la un moment dat nu mai știam ce să cred. Unele scene sunt mai ciudate, altele sunt ok. Dar mi-a plăcut. Pe goodreads am oscilat între 4 și 5 steluțe, dar am rămas la 4, deoarece sunt decisă să dau 5 doar cărților extrem de bune. Așadar voi fi puțin mai zgârcită în notare. â

Acum citesc și continuarea și îmi place la fel de mult. Mai am puțin din carte și sper să nu ma dezamăgească finalul. Sunt curioasă dacă voi ați citit cartea, dacă v-a plăcut sau dacă o aveți în plan sau nu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: