Garden party – Katherine Mansfield

katherine-mansfield__garden-party-130

Autor: Katherine Mansfield

Naționalitateneozeelandeză

An apariție: 1922

Nota mea: 3/5

Gen carte: colecție de povestiri

Când am ales să citesc această carte nu am știut că nu este un roman, ci o colecție de 11 povestiri. Titlul a fost cel care m-a atras și la fel și dimensiunea redusă a cărții. Ceea ce am găsit în paginile aceste minunate cărți este mai mult decât plăcerea lecturii. Este un adevărat conglomerat de trăiri și emoții.

 Dar îndată ce te opreşti să desparţi petalele, să dezgoleşti inima dinlăuntrul corolei, iată că vine viaţa şi te dă la o  parte din drum. 

Personajele celor 11 povestiri sunt deosebite și impresionează prin poveștile lor de viață inedite. Una dintre povestiri, Garden Party, este chiar cea care dă numele volumului și cred că este cea mai interesantă dintre cele 11. În mijlocul organizării unei petreceri, unul dintre personajele povestirii moare și acest eveniment este pe punctul de a fi amânat. Ce se întâmplă mai departe, vă las să descoperiți singuri.

 Să iei lucrurile uşor, să nu înoţi împotriva fluxului sau a cursului vieţii, ci să te laşi în voia lor, asta e taina.

Este o carte care emană linişte, bucurie și care mi-a plăcut mult. Am citit-o într-un timp foarte scurt și nu am mai putut să o las din mână până la final. Sunt incluse în volum adevărate lecţii de viaţă, descrieri amănunţite ale oamenilor şi locurilor.

 Aşa trebuie trăită viaţa, cu nepăsare, cu nesocotinţă, cheltuindu-te.

Temele majore tratate în această mică colecţie de povestiri sunt viaţa, sensibilitatea, realitatea, iluzia. Fiecare personaj este prezentat frumos, sensibil și se crează o conexiune între el și cititor.

 De îndată ce moare un om, îi moare şi fotografia.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: