Grație și forță.Treya Killam Wilber, o vindecare spirituală dincolo de moarte – Ken Wilber

13438805_1258201610866220_6261075088858108956_n

Autor: Ken Wilber

Naționalitate: americană

An apariție: 2005 (la Editura Elena Francisc Publishing)

Număr pagini: 504

Gen carte: spiritualitate, psihologie, biografie

Nota mea: 4/5

Puteți găsi cartea AICI

Primită de la: Editura Elena Francisc Publishing

PREZENTARE

Graţie şi forţă este una dintre cele mai tulburătoare cărţi pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viaţa şi moartea, lumina şi întunericul, binele şi răul, o poveste care trece dincolo de dualitate, pe tărâmurile în care Totul Este Unu, acolo unde nu mai există înţelesuri pentru că ele sunt cuprinse în singurul lucru care există, Totalitatea. Este o carte despre descoperirea că iubirea între doi oameni este aceeaşi iubire care a creat Universul, că nu există nici o deosebire esenţială între lacrimile suferinţei şi cele ale bucuriei, pentru că suferinţa şi bucuria sunt împletite în spirala ascensională care duce către marea deschidere a inimii către Iubire.

Ken Wilber este unul dintre cei mai faimoşi filosofi mistici şi teoreticieni ai conştiinţei din timpurile noastre. Întâlnirea între el şi Treya este una a iubirii mistice, ei se recunosc unul pe celălalt într-o clipă şi ştiu că în cartea acestei vieţi au de făcut un drum împreună. Dar nici unul dintre ei nu a bănuit cât de teribilă, de profundă şi de transformatoare avea să fie experienţa lor. La o săptămână după căsătorie, ei descoperă că Treya are cancer. Această carte cuprinde istoria zguduitoare a acestei iubiri, scrisă de Ken Wilber şi cuprinzând sute de pagini din jurnalul Treyei. Este o istorie care reprezintă natura eroică şi tragică a Umanităţii, luptându-se cu densitatea materiei şi a trupului în căutarea Spiritului, o căutare plină e lumină dar şi de suferinţă pe care Umanitatea şi-o asumă atunci când vine pe acest pământ,în perfectă cunoştinţă de cauză.

Este o carte ce radiază o energie sublimă. (Horia Turcanu)

PĂREREA MEA

Până să primesc această carte minunată de la editură, nu știam nimic despre povestea de viață a lui Ken și a soției sale, Treya Killam Wilber. Dacă sunteți convinși că știți totul despre viață și despre imprevizibilitatea sa, eu zic să vă mai gândiți. Această biografie este un duș rece pentru optimiștii care cred că nimic rău nu li se poate întâmpla. Gândiți-vă că mulți dintre noi ne trezim dimineața fără să ne gândim că am putea păți ceva rău în acea zi sau că din senin vom afla un diagnostic fatal. Această carte este una deosebit de complexă și deși se citește puțin mai greu, eu zic că merită să alocați câteva zile pentru afla mai multe despre o poveste de dragoste ce durează dincolo de moarte. Ken și Treya sunt doi soți care se iubesc enorm și află că boala este o punte de legătură între ei.

De ce nu folosești cancerul ca pe o metaforă, ca pe un imbold pentru a schimba toate acele lucruri din viața ta pe care ai fi vrut oricum să le schimbi?

Sunt o persoană sensibilă și trebuie să recunosc că au existat multe pagini în care simțeam cum mi se pune un nod în gât. Este o carte tulburătoare care prezintă amănunte din viața celor doi soți, de la prima lor întâlnire până la ultima lor clipă împreună. Ceea ce mi s-a părut fascinant a fost faptul că fiecare eveniment este prezentat din ipostaza soției (bazat pe jurnalul său intim) și din ipostaza soțului.

Voi aduce frica în inima mea. Pentru a întâmpina durerea și teama pentru deschidere pentru a o îmbrățișa, pentru a nu-mi fi teamă de ea, pentru a o accepta – asta e situația, așa stau lucrurile.

Nu vreau să vă dau prea multe detalii despre conținutul cărții, mai ales pentru că aș putea scrie un roman despre ea, atât de complexă este. Practic întreaga biografie constituie o punere pe tapet a vieții unei bolnave de cancer, o femeie eroină care se luptă cu boala și este în același timp conștientă că s-ar putea să piardă bătălia cu viața.

Fiindcă eu însămi mă judec. Vechiul scorpion al autocriticii. Am să mă eliberez de el. Mă eliberez de el. Mai am cale lungă de bătut, dar s-a petrecut o mare schimbare în mine. Mă simt ușurată.

De ce ar trebui să citiți această carte? Ce are atât de special încât să merite să o citiți? În primul rând, este o lecție de viață din care toți putem învăța câte ceva. În al doilea rând, veți putea înțelege mai bine ce înseamnă lupta cu o boală necruțătoare: cancerul. În al treilea rând, veți citi o poveste minunată despre o poveste de dragoste specială care nu cunoaște limite. Dacă nu ați citit cartea, vă invit  să o faceți. Este o carte minunată care mi-a plăcut mult. Mulțumesc editurii pentru exemplar!

No Responsesto “Grație și forță.Treya Killam Wilber, o vindecare spirituală dincolo de moarte – Ken Wilber”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Impresii lectură IUNIE 2016 – STIL DE SCRIITOR - […] Grație și forță – Ken Wilber (Este o carte non-ficțională care vorbește despre supraviețuire, vise și iubirea de dincolo…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: