Blestemul mării – Shea Ernshaw (recenzie)

Blestemul mării – Shea Ernshaw (recenzie)

 

Autor: Shea Ernshaw

Naționalitate: americană

An apariție: 2018 (2019 la Editura Leda )

Gen carte: roman, fantasy, YA, ficțiune

Titlu original: The Wicked Deep

Număr pagini: 320

Nota goodreads: 3.82

Nota mea: 5/5

Primită de laEditura Leda

Puteți găsi cartea AICI

PREZENTARE

Cu două sute de ani în urmă, trei surori au fost condamnate la moarte pentru vrăjitorie. Cu pietre legate de glezne, fetele au fost aruncate în ocean și lăsate să se înece. Acum, în fiecare vară, Marguerite, Aurora și Hazel Swan se întorc în oraș și ucid fără milă. An de an, trei băieți își găsesc pieirea în adâncuri, atrași de farmecul răvășitor al misterioaselor surori. Penny Talbot locuiește împreună cu mama ei pe o insulă din apropiere de Sparrow și are în grijă bătrânul far. În mod surprinzător, adolescenta cuminte și retrasă știe o mulțime de lucruri despre năpasta care s-a abătut asupra micii așezări în urmă cu două secole și a descoperit chiar și metoda prin care Marguerite, Aurora și Hazel pot fi oprite. Totul se complică atunci când în orașul blestemat sosește ca din întâmplare Bo Carter, un tânăr fermecător, dar plin de secrete, pe care însă nu e gata să le dezvăluie. Încetul cu încetul, băiatul va cădea în mrejele surorilor Swan, iar Penny va fi silită să facă o alegere cumplită: să se salveze sau să îl salveze pe Bo?

„Cititorii se vor cufunda cu plăcere în această carte de atmosferă minunat meșteșugită.”  Kirkus Reviews

PĂREREA MEA

Blestemul mării este o carte cu o copertă deosebită și cu un titlu care ne promite o aventură pe cinste. Recunosc că m-a intrigat mult acest titlu și am fost extrem de curioasă să descopăr povestea ce se ascunde în filele romanului. Ca gen, este un roman fantasy, încărcat cu mult mister și tot felul de situații neprevăzute, plus anumite elemente ieșite din comun. Titlul este o metaforă foarte frumos aleasă, care mi-a oferit indicii despre ce aveam să citesc. Însă nicio secundă nu m-am gândit că voi citi această carte într-o zi și un pic. Fiind și vacanță, timpul meu a fost mai generos și cheful de citit pe măsură. Cartea asta m-a desprins total de realitate, în sensul că mi-a plăcut atât de mult, încât nu am mai ținut cont de nimic din jurul meu de multe ori. Subiectul romanului mi s-a părut captivant, iar odată ce intri în poveste, nu mai vrei să pleci.

Dar eu trăiesc într-un loc unde lucruri rele se petrec la tot pasul, unde eu sunt o creatură rea.

Locul acțiunii este orășelul blestemat Sparrow (în engleză – vrabie), un loc misterios, cu puțini locuitori, dar în care se întâmplă evenimente supranaturale. La 1 iunie, în fiecare an, trei surori care au fost înecate de locuitori, deoarece se bănuia că erau vrăjitoare. Marguerite, Aurora și Hazel au o poveste foarte interesantă, iar timp de 200 de ani s-au întors în fiecare vară pentru a se răzbuna. Ceea ce se întâmplă în care ne este prezentat din perspectiva lui Penny Talbot, o adolescentă care locuia doar cu mama ei pe insulă. Odată cu apariția unui alt personaj, Bo, viața fetei este dată complet peste cap. Au fost foarte multe lucruri care mi-au plăcut la cartea asta și aici pot să enumăr stilul captivant, descrierile frumoase care îți oferă iluzia realității, personajele interesante și chiar finalul romanului. Și dacă stau bine și mă gândesc, nu am găsit elemente care să nu îmi placă. Ba chiar mă gândeam că ar fi foarte interesant să se facă și un film după această carte.

Am avut nevoie să știu că inima nu mi-a murit de tot, că o parte din mine e încă omenească și încă mă puteam îndrăgosti.

Personajul meu preferat este Penny și am admirat-o pentru tăria sa de caracter, însă dacă veți citi cartea, veți vedea că este ceva mai mult de atât. Există o undă de mister care transformă cartea și pe tine, ca cititor, în ceva cu puteri nebănuite. Nu știu cum să explic, dar a fost genul de lectură care m-a transformat într-un cititor care începe să iubească scrierile fantasy. Multe nu vă mai spun, vă recomand călduros cartea, este genul de lectură potrivit pentru vacanță, mare și momente de relaxare! Mulțumesc prietenilor de la Editura Leda pentru acest minunat exemplar! Cartea a fost o adevărată surpriză și plăcere pentru mine!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: