Hanul cu magnolii – Carolyn Brown (recenzie)

Hanul cu magnolii – Carolyn Brown (recenzie)

Autor: Carolyn Brown

Naționalitate: americană

An apariție: 2019 (la noi, în 2020, la Editura Litera)

Gen carte: ficțiune, romance, chick lit

Număr pagini: 256

Nota goodreads: 3.99

Nota mea: 3/5

DESCRIERE

Când a moștenit Hanul cu Magnolii, o casă din perioada victoriană amplasată în mijlocul pădurilor de pini din estul Texasului, lui Jolene Broussard i s-a îndeplinit un vis extraordinar. După o viață petrecută cu regretul că nu și-a putut salva mama care avea tendințe de autodistrugere, Jolene știe că pensiunea pe care până acum au condus-o mătușa și unchiul ei este cea mai bună metodă de a începe o viață nouă, într-un loc pe care să-l poată numi acasă. Are doar o mică problemă: un constructor încăpățânat și cu toane pe nume Tucker Malone, care deține jumătate din Hanul cu Magnolii și a reușit să-și înfigă cizmele prăfuite de cowboy în mijlocul visului ei.

PĂREREA MEA

Carolyn Brown este o scriitoare americană ce a scris peste 100 de romane de dragoste și ficțiune. Anul trecut am citit Secrete și speranțe și vă povesteam impresiile mele aici. Pentru mine, Secrete și speranțe a fost o lectură relaxantă și cu un subiect destul de interesant. Așa a fost și in cazul romanului Hanul cu magnolii. Am ales cartea atât datorită titlului, cât și copertei foarte frumoase. Are 256 de pagini și se citește repede în mod normal, dar în cazul meu, lucrurile au fost puțin diferite.

Titlul cărții ne oferă indicii despre un element-cheie al cărții și anume, locul unde se petrece mare parte din acțiune – Hanul cu Magnolii. Tema este una romantica, dar este dezbătută și tema prieteniei, cât și puterea de a merge mai departe atunci când vine vorba de momente grele. Stilul este accesibil și este o lectură potrivită pentru vacanță sau relaxare.

Cadrul acțiunii este Texasul, descris foarte frumos de autoare, iar acțiunea este simplă și ușor clișeică. Printre personaje îi avem pe tânăra și atrăgătoarea Jolene, pe mătușa Sugar și unchiul Jasper, prietenele mătușii Sugar – Flossie, Dottie și Lucy și pe fermecătorul Tucker Malone, văduv, profund suferind după prima soție, dar care se va apropia de Jolene. Jolene și Tucker devin întâmplător coproprietarii Hanului cu Magnolii și mai apoi, totul se petrece cu o repeziciune amețitoare.

Nu pot să nu menționez toate întâlnirile și discuțiile banale dintre Jolene și cele 3 prietene ale mătușii și faptul că mereu mâncau câte ceva bun. Așa m-am decis și eu să fac brioșe cu afine – așa de tare mi s-a făcut poftă după lectura acestui roman. Prietenele septuagenare ale mătușii Sugar sunt amuzante și puțin ciudățele – dar, hei, mulți bătrâni ajung să fie așa la un moment dat.

Ce mi-a plăcut mie? Atmosfera ușor romantică a cărții și descrierile folosite și mi-a plăcut puțin de Jolene. Spun puțin, deoarece personajele nu prea m-au făcut să mă atașez de ele. Ce anume nu mi-a plăcut? Multe. În primul rând, unele evenimente deloc verosimile sau prezentate prea forțat.

Nu vreau să dau spoilere totuși, dar uneori mi s-a părut că sunt prea multe clișee întâlnite și în alte cărți. După părerea mea, doi oameni nu se pot îndrăgosti brusc unul de altul peste noapte. Poate exista atracție fizică, dar nu are cum să fie dragoste. În al doilea rând, personajele. A încercat autoarea să construiască niște personaje drăguțe, dar numai atât.

Cu toate acestea, este o lectură ușoară, relaxantă și un simplu roman de dragoste care îți aduce zâmbetul pe buze. Puteți citi cartea pentru relaxare sau ca o pauză între două cărți mai grele. Pe goodreads i-am oferit 3 din 5 steluțe. Nu a fost o dezamăgire totală, dar nici nu pot spune că este o carte la care aș mai reveni vreodată. Dacă sunteți romantici din fire, poate această carte este pentru voi. Aștept părerile voastre.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: