Omul Șoaptă – Alex North (recenzie)

Omul Șoaptă – Alex North (recenzie)

Autor: Alex North

Naționalitate:  britanică

An apariție:  2019 (2020, Editura Lebăda Neagră)

Gen carte: ficțiune, thriller, crimă, horror

Titlu original: The Whisper Man

Număr pagini: 437

Nota goodreads: 4.04

Nota mea: 5/5 +

DESCRIERE

Omul Șoaptă este cel mai răvășitor thriller pe care l-am citit de la Omul de zăpadă al lui Jo Nesbo. Mult mai mult decât suma părților sale, romanul este de coșmar și tulburător; în același timp, este emoționant fiindcă se bazează pe relațiile firești dintre tați și fii, e despre durere, pierdere și recuperare. – Alex Michaelides, autor al The Silent Patient, bestsellerul anului 2019 desemnat de New York Times

PĂREREA MEA

Am citit cel mai bun thriller de anul acesta. Și nu exagerez cu nimic când spun asta. Omul șoaptă este romanul de debut al lui Alex North, autor britanic, care s-a inspirat în scrierea acestui roman excepțional din discuțiile cu fiul său. Acesta avea 4 ani la scrierea cărții și îi povestea tatălui despre o fetiță învizibilă și despre băiatul din podea.

Cum este Omul Șoaptă? Este o carte care te trece prin mulți fiori. Te înspăimântă, te tulbură și la un moment dat te zăpăcește. Mi-a luat o săptămână să o termin, dar de vină a fost lipsa timpului, că altfel o terminam în 2-3 zile maxim.

Mi-a plăcut mult subiectul, acțiunea palpitantă și chiar și personajele construite. Avem o carte despre relații disfuncționale, psihopați, crime, relații și tot felul de elemente care te fac să nu mai lași cartea din mână. Am citit cartea la recomandările câtorva cititori și sinceră să fiu, mă bucur că am citit-o. Așa pot să o recomand și eu mai departe. Pe mine m-a scos din reading slump, într-o perioadă în care mă simțeam prea obosită și nicio carte nu îmi stârnea interesul.

Tom Kennedy este un tată singur și scriitor care ajunge, după moartea soției, Rebecca, să își crească singur fiul, pe Jake. Micuțul de 6 ani este un copil cu multă imaginație și are prieteni imaginari. Sau cel puțin asta lasă de înțeles autorul. Și spun asta pentru că la un moment devii așa de derutat, că nu mai știi ce să crezi. Scriitorul se joacă așa de tare cu mintea ta, încât te tulbură maxim. Avem un fel de casă a groazei, Avem un tată cu un trecut întunecat. Avem o carte care îți dă fiori până la ultima pagină. Unii ar zice că devine la un moment dat prea dură, dar eu zic că merită să o citiți dacă vă plac romanele thriller cu tentă horror. Deoarece unele scene nu vor fi ușor de digerat…

Avem mai mulți copii uciși, dar criminalul care a ucis prima victimă este de 20 de ani în închisoare. Când pattern-ul se repetă, poliția încearcă să dezlege misterul. Care e acesta? Citiți și descoperiți singuri. Pentru mine a fost o lectură extrem de palpitantă și cu siguranță o carte din top 10 cărți citite în acest an. Citiți pentru că nu veți regreta!

No Responsesto “Omul Șoaptă – Alex North (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Top cărți citite în 2022 - Stil de scriitor - […] ♥ Omul șoaptă – Alex North […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: