Mă dau în vânt după cumpărături – Sophie Kinsella (recenzie)

20141114_232345

Autor: Sophie Kinsella

Naționalitate: britanică

Titlu original: The Secret Dreamworld of a Shopaholic

An apariție: 1999

Nota mea: 4/5

Alte cărți: Am numărul tău

Cei de la editura Polirom au o colecție de cărți numită Chick lit, iar această carte face parte din această colecție. Prima întâlnire cu această colecție a fost acum 3 ani, când lucram la o librărie din Iași. Aveam un răftuleț special pentru aceste cărțulii roz, verzi și lila, coperți ochioase care ar atrage atenția oricărei iubitoare de acest gen de carte. Ei bine, nu am citit nicio carte din această colecție atunci, eu fiind în acea vreme mare iubitoare de clasici. Încă sunt, dar mi-am lărgit un pic orizonturile.

Am avut de curând șansa să achiziționez varianta ebook a acestui roman și am zis că trebuie să îi dau o șansă. Sceptica fiind din fire, m-am gândit că dacă nu îmi place după câteva pagini, o voi abandona. Spre surpriza mea, mi-a plăcut enorm și am citit-o în două seri. Mi-a plăcut foarte mult. Este o lectură ușurică, amuzantă și numai bună pentru lectura de vacanță.

Romanul prezintă povestea Rebeccai Bloomwood, o tânără amatoare de cumpărături care lucrează ca jurnalist la o revistă financiară. Înglodată în datoriu, Rebecca este uimitoare: inventează scuze trăsnite ca să scape de bancă, să facă economii și care nu ratează nicio ocazie să se facă de râs.

Rebecca îmi este totuși simpatica, deoarece reușește să scape din toate încurcăturile cu brio și face mult haz de necaz. Stilul Sophiei Kinsella este unul accesibil, amuzant și deși nu eram o amatoare a acestui gen de literatură, mă gândesc să mai fac câte o excepție și să rezerv și timp pentru altfel de lecturi ușoare și amuzante.

Cine zice că trebuie să citim doar Rebreanu, Caragiale, Tolstoi, Dostoievski sau Edgar Allan Poe? De ce sa nu citim și Agatha Christie, Rodic Ojog-Brașoveanu, Jean Bart, Cella Serghi, Ileana Vulpescu, Rowling, Tolkien sau…Sophie Kinsella? Citiți ce vă place, ce corespunde cu pasiunile și interesele voastre. Important este să citiți.

CITATE

Niciodată, dar niciodată, în viaţa mea nu m-am simţit atît de îngrozitor ca a doua zi de dimineaţă, cînd mă trezesc. Primul lucru pe care-1 simt e durerea. Scîntei de durere care explodează cînd încerc să mişc capul, să deschid ochii, să răspund la chestii elementare cum ar fi: Cine sînt? Ce zi e? Ar trebui să fiu în altă parte la ora asta?

Dumnezeu ştie de ce-o fi aşa secretoasă. De parcă m-ar interesa viaţa ei plicticoasă. Mă aşez la birou, pornesc voioasă computerul şi accesez calendarul. O, mamă, am o conferinţă de presă în oraş. Chiar dacă e vorba de-o lansare plicticoasă a unor fonduri de pensii mai vechi, tot mă aleg cu o ieşire din birou şi, cu puţin noroc, un pahar de şampanie bună. Munca poate fi destul de plăcută uneori.

Vă recomand și recenziile cărților

One Responseto “Mă dau în vânt după cumpărături – Sophie Kinsella (recenzie)”

  1. Adriana Ivan spune:

    Mi-a plăcut foarte mult cartea?
    M-am amuzat teribil ?.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mic dejun la Tiffany – Truman Capote | STIL DE SCRIITOR - […] ← Impresii lectura IUNIE 2015 Mă dau în vânt după cumpărături – Sophie Kinsella → […]
  2. Book tag 2 | STIL DE SCRIITOR - […] 4. Roz ( o carte care te-a făcut să vezi viața în roz) * Mă dau în vânt după…
  3. Am numărul tău – Sophie Kinsella | STIL DE SCRIITOR - […] curând am citit Mă dau în vânt după cumpărături, un roman al Sophiei Kinsella care mi-a plăcut și m-a…
  4. Noaptea nunții – Sophie Kinsella | STIL DE SCRIITOR - […] Sophie Kinsella, autoare de romane Chick Lit, am citit până acum Mă dau în vânt după cumpărături și Am…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: