download

Unul dintre scriitorii preferați de mine când vine vorba de literatura francezp este Honore de Balzac. De ce? Pentru că îmi place cum scrie, îmi place arta cu care dă viață personajelor..îndemânare mai rară in zilele noastre. Cert este că prefer de o mie de ori literatura clasică, mi se pare de mai mult bun simțț decât moda cărților apărute recent pe piață.

Prima carte scrisă de Balzac pe care am citit-o a fost undeva prin liceu și se numea Mos Goriot. Niciun cititot al lui Balzac nu are cum să nu fi auzit de celebrul moș Goriot. Culmea este că de curând am făcut o listă cu cărțile pe care mi-aș dori să le recitesc, iar aceasta se află pe listă. Balzac a scris Comedia umana, care cuprinde foarte multe romane remarcabile și unice in literatura universală.

images

In afara de Mos Goriot, am mai citit Eugenie GrandetVerisoara Bette, Medicul de tara, Memoriile a doua tinere casatorite. Sper sa nu fi omis vreo carte. Oricum, pe lista mea de To read se mai numărăcâteva cărți ale sale.

Care mi-a plăcut cel mai mult dintre cele enumerate? Ar fi trei: Mos Goriot, Eugenie Grandet si Memoriile a doua tinere casatorite.

Ultima dintre cele enumerate este o carte scrisă sub forma unor epistole, iar mie mi-a plăcut mult. V-am spus deja, sunt îndrăgostită de personajele lui Balzac. Așadar, îl recomand ca scriitor. Putețți găsi mereu personaje inedite, care mai de care mai surprinzătoare.

Voi ce cărți ați citit de Balzac??

quote-nobody-loves-a-woman-because-she-is-handsome-or-ugly-stupid-or-intelligent-we-love-because-we-honore-de-balzac-11172

0 comentarii la „Stil de scriitor: Honore de Balzac”
  1. hm da! Balzac îmi place . Clar pate fii numit un geniu al literaturii. Am fost puțin reticentă la început dar acum este printre preferații mei. Din păcate am doar un volum din comedia umană și nu destul timp la dispoziție dar cu siguranță îmi voi cumpăra și celelalte volume și le voi citi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.