Planuri de lectură pentru 2024?

Dacă în ultimii ani obișnuiam să fac o listă cu ce mi-am propus să citesc, am ajuns la concluzia că nu am reușit să bifez ce notasem. Ba unele cărți le-am tot amânat, ba unele cărți nu m-au mai interesat la fel de mult. Așa că anul acesta nu îmi mai propun obiective clare, nu îmi fac liste cu multe cărți și la final de an să mă trezesc că am bifat prea puține.

Însă îmi doresc să citesc câteva cărți, cum sunt volumul trei din trilogia Ursul și privighetoarea, de Katherine Arden, care se numește Iarna vrăjitoarei sau Frații Karamazov – care m-a descurajat mereu prin dimensiunile sale. Nu va fi o lectură grăbită, ci voi încerca să citesc și alte cărți mai ușoare în paralel ca să nu intru în reading slump.

Apoi vreau să descopăr autori noi, să abordez genuri literare diverse – de la literatură clasică, thriller, poate fantasy și horror. Vreau să citesc și cărți apărute recent. Și nu în ultimul rând, vreau să scriu mai mult pe blog. Chiar dacă este un articol mai scurt. Pe goodreads am setat un număr de 50 de cărți, însă nu este ceva obligatoriu și nu vreau ca cititul să devină o competiție. În 2023 mi-am propus 60 și am reușit să citesc 75. Însă eu aici contorizez și cărțile audio.

De mai bine de un an sunt aproape constant abonată la Voxa și acolo am reușit să descopăr și cărți audio de toate felurile, cât și ebookuri.

Voi v-ați făcut liste de cărți? Ce v-ați propus pentru 2024?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: