Cei 5 purceluși – Agatha Christie (recenzie)

descărcare

Autor: Agatha Christie

Naționalitate: britanică

Titlu original: Five little pigs

An apariție: 1942

Număr pagini: 224

Nota mea: 5/5

Alte cărți de aceeași autoare: Crimă în Mesopotamia, Pericol la End House, Locul intalnirii: Bagdad, Cuibul de viespi

Carla Lemarchant îl angajează pe faimosul detectiv Hercule Poirot pentru a afla adevărul despre uciderea tatălui și despre condamnare mamei  sale, acuzată de uciderea lui. Cei 5 purceluși sunt de fapt cei cinci suspecți principali, persoanele care ar fi avut motive să îl ucidă pe faimosul pictor. De ce purceluși? Poirot își amintește de un cântecel cu 5 purceluși și astfel face legătura cu cei cinci suspecți.

Dar va găsi oare detectivul adevăratul motiv pentru care a fost ucis bărbatul? Poirot începe să facă cercetări în legătură cu această crimă misterioasă, vorbește mai întâi cu cei care s-au ocupat de caz, iar mai apoi discută cu fiecare purceluș în parte. Așa își dă seama că sunt mărturii care coincid, dar și lucruri care nu corespund cu adevărul. Cine minte și cine ascunde adevărul? S-a sinucis Amyas Crale sau a fost otrăvit de unul din apropiații săi? L-a ucis Philip Blake, Meredith Blake, Elsa Geer, guvernanta familiei sau Angela Warren?

Trebuie să vă spun că îl admir pe Poirot, are un stil inconfundabil de a jongla cu informațiile și se pricepe foarte bine la psihologia umană. După cum v-ați aștepta, finalul este unul neprevăzut. Nu vă spun în ce constă acesta, ar însemna să vă spun de fapt cheia cărții. M-am îndrăgostit de romanele Agathei Christie, încă de la prima carte a sa citită de mine, Pericol la End House, o altă carte  pe care v-o recomand cu multă căldură. Vă las să citiți cartea și  aștept să reveniți cu o părere!

2 Responsesto “Cei 5 purceluși – Agatha Christie (recenzie)”

  1. Sorina spune:

    Felicitari pentru prezentare! O mica obiectie am: Agatha Christie era englezoaica, chiar daca tatal ei era american. Dar ea este cunoscuta ca scriitoare britanica.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Câinele Morții, Agatha Christie | STIL DE SCRIITOR - […] cărți de aceeași autoare: Crimă în Mesopotamia, Pericol la End House, Cei cinci purceluși, […]
  2. Mă dau în vânt după cumpărături – Sophie Kinsella | STIL DE SCRIITOR - […] Cei cinci purceluși  […]
  3. Misterul Trenului Albastru – Agatha Christie – STIL DE SCRIITOR - […] Cei 5 purceluși […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: