Crima in Mesopotamia – Agatha Christie (recenzie)

image

Autor: Agatha Christie

Naționalitate: britanică

Titlu original: Murder in Mesopotamia

An apariție: 1936

Nota mea: 5/5

Romanul despre care vreau să vă vorbesc acum este o carte plină de suspans, cum de altfel ne-a obișnuit Agatha Christie. Toată acțiunea cărții este dată peste cap atunci când are loc o crimă, iar suspectate sunt mai multe personaje. Amy Leatheran este o asistentă medicală care vine in Bagdad să o îngrijească pe doamna Leidner.

Profesorul Leidner avea o echipă de excavații și făceau des săpături. Există un contrast aparte între personaje, fiecare dintre acestea putând fi capabile de crimă.Și cum deja ne-a obișnuit autoarea, personajul inocent este de fapt ultimul care ar putea fi bănuit de ucidere.

Apariția marelui detectiv Poirot nu putea fi trecută cu vederea, el reușind în final să dezlege enigma uciderii unuia dintre personaje.Nu vă spun cine va fi ucis și nici cine este adevăratul criminal.Vă spun doar că veți sta cu sufletul la gură și veți fi martorii unor întorsături de situație neobișnuite.

De ce vă recomand eu această carte? Pentru că are o acțiune interesantă, mult mister și te ține în suspans. Acesta este stilul Agathei Christie,stil pe care îl regăsim și în celelalte scrieri ale sale.

Aproape întotdeauna sunt contrariată de finalul romanelor sale, eu chinuindu-mă să descopăr adevăratul criminal încă de la începutul cărții. Cu toate astea, nu am reușit nici măcar să îl bănuiesc.Vă recomand cartea, cu mențiunea că  romanele Agathei Christie dau cu adevărat dependență!

One Responseto “Crima in Mesopotamia – Agatha Christie (recenzie)”

  1. cluc24 spune:

    Unul dintre cele mai bune carti ale Agathei Christi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: