Pânza de păianjen – Agatha Christie (recenzie)

descărcare

Autor: Agatha Christie

Naționalitate: britanică

Titlu original: Spider’s Web

An apariție: 1954

Nota mea: 5/5

Pânza de păianjen nu este așa cum vă așteptați poate, cartea Cellei Serghi, ci este un roman polițist al Agathei Christie. L-am ales întâmplător dintr-o listă lungă de romane scrise de marea autoare britanică și să știți că nu mi-a dezamăgit așteptările. Se citește ușor,este interesant și m-a captivat foarte repede.

Clarissa Hailsham-Brown este personajul principal al cărții și în același timp, cel mai misterios. Fiind din fire glumeață, Clarissa obișnuia să facă diferite farse apropiaților, amuzându-se de reacția lor. Având o imaginație foarte bogată, își imagina adesea cum ar fi dacă s-ar găsi întâmplător în preajma unui cadavru. Mă credeți sau nu, va avea pe parcursul cărții o surpriză de proporții.

Agatha Christie are un dar aparte, acela de a-i oferi cititorului pe parcursul cărții mai multe piste false, acesta luptându-se cu veșnicul Cine a înfăptuit de fapt crima? Trebuie să recunosc că tehnicile la care apelează sunt uimitoare, iar finalul ne lasă de multe ori cu gura căscată!

Odată cu descoperirea cadavrului din salon, vina cade în primul rând pe Clarissa, apoi pe Pippa, iar la final pe musafirii săi. Un alt personaj interesant al cărții este doamna Peake, o grădinăreasă cu un comportament aparent necioplit. Spun aparent, pentru că finalul romanului face lumină în ceea ce o privește.

Tot ce se întâmplã în carte are darul să ne deruteze și parcă nu putem lăsa cartea din mână până la final. Un cadavru misterios într-un salon nu este ceva tocmai obișnuit,iar suspecții par să aibă un alibi perfect. Pippa, fiica vitregă a Clarissei este o copilă cu un trecut zbuciumat, a cărei viată nu a fost deloc ușoară. Să îl fi ucis ea pe Oliver Costello? Sau l-a ucis Clarissa, într-un moment de disperare și panică?

Vă las să descoperiți singuri adevărul și aștept să-mi spuneți dacă v-a plăcut această carte și de ce! Ce alte romane ale Agathei Christie ați mai citit și v-au plăcut?

No Responsesto “Pânza de păianjen – Agatha Christie (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cărțile lunii FEBRUARIE 2015 | STIL DE SCRIITOR - […] Pânza de păianjen, cartea Agathei Christie prezintă o crimă în jurul căreia se va țese o adevărată “pânză de…
  2. Misterul Trenului Albastru – Agatha Christie – STIL DE SCRIITOR - […] Pânza de păianjen […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: