Secretul de la Chimneys – Agatha Christie (recenzie)

The_Secret_of_Chimneys_First_Edition_Cover_1925

Autor: Agatha Christie

Naționalitate: britanică

Titlu original: The secret of Chimneys

An apariție: 1925

Nota mea: 5/5

Dacă ar fi să fac o listă cu toate romanele Agathei Christie pe care eu le-am citit, vă spun din start că acestea sunt îngrozitor de multe. Și nici nu mă opresc din citit pentru că am multe alte romane ale sale care mă așteaptă cumințele să le lecturez. Sunt o fană Agatha Christie și această pasiune pentru romanele sale polițiste mi-am descoperit-o abia prin 2012, atunci când lucram la librărie și am citit Zece negri mititei. 

Ideile cele mai neaşteptate şi mai oribile i se învălmăşeau în minte. Falsa telegramă! Ce legătură avea oare cu asasinatul? Dacă Eliza n-ar fi rămas din proprie iniţiativă şi dacă locuinţa ar fi fost pustie, ea, Virginie, ar fi descuiat, faptul că-şi va uita cheia nefiind prevăzut, şi s-ar fi aflat în prezenţa unui om asasinat, acelaşi care în ajun o şantajase şi-i estorcase 40 de lire. Evident, ar fi putut da explicaţii. Dar ar fi părut explicaţiile ei verosimile?

Revenind la romanul de față, aflați că este vorba despre un secret incredibil, iar printre protagoniștii acțiunii se numără Anthony Cade, Jimmy McGrath, lordul Caterham și multe alte personaje, mai mult sau mai puțin importante. Deși nu vreau să vă dezvălui prea multe, trebuie să vă spun că unul dintre personaje ascunde un secret teribil, iar acesta nu va fi dezvăluit decât la finalul cărții. Bineînțeles că cititorul este indus în eroare de acțiunea alambicată a cărții și de personajele misterioase care își fac apariția în carte treptat, așa că nu aveți nicio șansă să ghiciți autorul unei crime sau răufăcătorul care este urmărit pas cu pas.

— Nimeni nu-i cunoaşte trecutul. Şi tocmai un astfel de om caut; un aventurier plin de îndrăzneală, vesel, insolent, capabil de orice. Am făcut totul ca să obţin informaţii despre el, dar nu am reuşit să aflu decât că acum zece ani se afla în Canada. Bănuielile mele se confirmă.

Acțiunea cărții este în mare parte alertă, iar personajele foarte bine construite. Fiind un roman polițist interesant, misterul este la el acasă, iar întreaga atmosferă a cărții ne face să fim cu ochii pe fiecare eveniment sau indiciu oferit. Chiar mi-a plăcut această carte și mi-a plăcut mult suspansul care era din ce în ce mai intens. Vă recomand să citiți această carte pentru că sunt sigură că va reuși să vă captiveze și să vă surprindă plăcut!

No Responsesto “Secretul de la Chimneys – Agatha Christie (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Impresii lectură SEPTEMBRIE 2015 | STIL DE SCRIITOR - […] ← După șapte ani – Guillaume Musso Secretul de la Chimneys – Agatha Christie → […]
  2. Misterul Trenului Albastru – Agatha Christie – STIL DE SCRIITOR - […] Secretul de la Chimneys […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: