Fericirea începe azi – Jamie McGuire (recenzie)

fericirea-incepe-azi_1_fullsize

Autor: Jamie McGuire

Naționalitate: americană

Titlu original: Beautiful Disaster

An apariție: 2011

Număr pagini: 319

Nota mea: 4/5

Serie: da (prima dintr-o serie de cinci cărți)

Tip carte: New Adult

Până acum nu am citit nimic de Jamie McGuire și nici nu sunt familiarizată cu genul New Adult, dar acest roman chiar mi-a plăcut. Este destul de ușor de citit și l-am terminat în aproximativ două zile. În linii mari, romanul prezintă destinele a câțiva adolescenți, printre care Abby Abernathy și Travis Maddox. Cei doi ajung să trăiască o poveste de dragoste neobișnuită și, deși sunt firi diferite (ea fata serioasă și liniștită, iar el băiatul rău după care suspină toate fetele), am fost surprinsă să văd că ei pot găsi și puncte comune. Travis este schimbat de relația cu Pidge (cum o alintă el pe iubita lui) și ajunge să facă multe pentru ea.

– Shep, nu te uita aşa la mine. Îmi pare rău, dar pur şi simplu un vreau să merg, a spus America.

– Iubito, Casa dă o petrecere pentru cupluri de două ori pe an, a spus Shepley în timp ce mesteca. Mai e o lună. Ai destul timp să‑ţi găseşti o rochie şi să faci toate chestiile alea de fete.

Romanul mi s-a părut destul de bun și cred că merge pentru vacanță sau weekend și relaxare. Dacă ar fi totuși să remarc și câteva minusuri, aș putea spune că nu mi-a plăcut limbajul folosit în carte. Prea multe înjurături și un limbaj mult prea obscen. La un moment dat acțiunea cărții devine un clișeu, povestea fiind parcă luată din basmele cu final fericit în care fata cuminte se căsătorește cu băiatul rebel. Lucru care eu personal nu cred să se întâmple și în realitate.Cu toate acestea, titlul nu este unul ales întâmplător: întregul roman mi s-a părut un joc de-a iubirea și fericirea. Atât cât pot fi fericiți niște adolescenți.

– Abby, ştii ce‑i aia codependenţă? Iubitul tău e un exemplu perfect, ceea ce este ciudat, dacă ţinem cont de faptul că a trecut de la a nu avea niciun pic de respect pentru femei la a crede că are nevoie de tine ca să respire.

Chiar dacă această carte are și unele minusuri și se încadrează în literatura de consum, eu zic să nu o ocoliți. Veți avea surpriza să citiți ceva relaxant și interesant. Și chiar dacă povestea celor doi protagoniști pare comună cu alte povești de viață, are darul de a-l binedispune pe cititor și de a-i oferi și alte perspective. Eu personal vreau să citesc câți mai mulți autori și să fac cunoștință cu cât mai multe genuri literare. Fie ele de premiul Nobel sau nu. După citiți cartea, vă aștept aici cu o părere!

No Responsesto “Fericirea începe azi – Jamie McGuire (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Impresii lectură OCTOMBRIE 2015 – STIL DE SCRIITOR - […] Fericirea începe azi – Jamie McGuire – o carte potrivită pentru relaxare, weekend sau vacanță ce prezintă o temă răsdiscutată:…
  2. Dracula – Bram Stoker – STIL DE SCRIITOR - […] McGuire, Jamie – Fericirea începe azi […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: