Impresii lectură IANUARIE 2016

bulldog wearing eyeglasses sleeping over a good novel

english bulldog wearing eyeglasses sleeping over a good novel

Nu știu vouă, dar mie mi s-a părut că prima lună a anului a trecut foarte repede și că deși a trecut într-un ritm alert, sunt bucuroasă că am reușit să citesc 8 cărți, una mai interesantă ca alta. Dintre cele 8 cărți citite în ianuarie, pe 2 le-am recitit din dorința de a retrăi sentimentul trăit de la prima lectură. Dacă a fost sau nu așa, vă invit să aflați citind până la capăt acest mic review al lecturilor pe luna care a trecut. Așadar, în ordine perfect cronologică am citit:

 • Suflete damnate (Yrsa Sigudardottir) – un roman scris de o islandeză cu mult talent literar. Este un thriller încărcat de mister, cu personaje inedite și crime foarte ciudate. Am citit cartea cu sufletul la gură și vă spun că trebuie neapărat să îl citiți. În momentul în care voi publica recenzia pentru această carte, va apărea aici un link. 
 • Cea mai frumoasă carte din lume (Éric-Emmanuel Schmitt) – volumul este de fapt o colecție de 8 povestiri, iar ultima dintre ele dă chiar numele volumului. Mi-a plăcut foarte mult cartea, o recomand și o să îi dedic o recenzie separată. 
 • Șoapte (Dean Koontz) – un roman thriller plin de mister, cu foarte multă acțiune. Acest roman m-a șocat, m-a tulburat și m-a intrigat la culme. Cum de un ucigaș se poate întoarce din morți după ce a fost ucis de victima sa? Răspunsul apare abia la finalul romanului și reacția mea, vă spun sincer, a fost de genul : IMPOSIBIL! Dacă vreți o carte de care să nu vă mai dezlipiți, vă spun sincer că trebuie să îl încercați. La fel, va avea o recenzie separată. 
 • Teodosie cel Mic (Răzvan Rădulescu) – este un roman fantasy pe care l-am recitit cu plăcere și pe care vi-l recomand!
 • Violeta din safe (Rodica Ojog-Brașoveanu) – eu personal o iubesc pe această autoare româncă și îi admir stilul literar. Acest roman polițist are de toate: mister, acțiune, umor, intrigi de tot felul. Recomand!
 • Șoimul maltez (Dashiell Hammett)  – este tot un roman polițist foarte fain, a reușit să mă țină cu sufletul la gură și care prezintă goana după găsirea unei statui din aur foarte râvnite de infractori. Mi-a plăcut!
 • Moș Goriot (Honore de Balzac) – cred că este primul roman al lui Balzac pe care eu l-am citit și acum l-am recitit cu mult drag și cu dorința impetuoasă de a-l mai reciti odată. Acum mi-a plăcut mult mai mult ca prima oară. Dacă vă place literatura clasică franceză, îl recomand!
 • Bal mascat (Ionel Teodoreanu) – autorul cărții La Medeleni păstrează și în acest roman ideea de copilărie, adolescență și maturitate, radiografiind suflete și depănând amintiri cot la cot cu cititorul. Prima parte a cărții mi s-a părut mai anostă din cauza descrierilor interminabile, dar a doua parte și finalul m-au fascinat!

 

Voi ce cărți interesante ați citit în luna ianuarie a acestui an?Ce recomandări aveți? 🙂

9 Responsesto “Impresii lectură IANUARIE 2016”

 1. simona spune:

  Buna,
  O carte care mi-a placut mult si pe care am citit-o in ianuarie a fost “Printre tonuri cenusii” de Ruta Sepetys. Prezinta inca una din ororile produse de razboi in general si de al doilea razboi mondial in special, despre tarile pe care Stalin a vrut sa le steraga de pe fata pamantului si pe ai caror locuitori i-a surghiunit in Siberia. Eu nu am prea mult timp la dispozitie si in ianuarie am citit doar 4 carti, insa aceasta a fost de departe cea care m-a impresionat cel mai mult.
  Acum am o intrebare la tine. Am citit despre cartea pe care si tu o recomanzi “Suflete damnate” ca ar face parte dintr-o trilogie si ca la noi nu ar fi inca toate cele 3 carti aparute (in sensul de traduse). E adevarat acest lucru? Pentru ca mi-ar placea sa citesc aceasta carte dar daca e asa cred ca trebuie sa mai astept pana vor aparea toate.
  Iti doresc un februarie cu multe carti frumoase 🙂

 2. Ana spune:

  Buna ziua, am nevoie neaparat de carta “Teodosie cel mic” a lui Razvan Teodorescu. Am vazut ca ati citit cartea, o mai aveti? Mi-o puteti imprumuta? Sunt dispusa sa o si cumpar daca se poate. Imi trebuie pentru lucrarea de disertatie. Va multumesc!

 3. Ana spune:

  😀 Este perfect, va multumesc foarte mult!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: