Înger și demon. Începuturi – Marius Teodor Ungureanu (recenzie)

Autor: Marius Teodor Ungureanu

Naționalitate: română

Titlu original:  Înger și demon. Începuturi

An apariție: 2017 (la Editura Coresi)

Gen carte: roman, ficțiune, fantasy

Număr pagini: 244

Nota mea: 3/5

Serie: da

Puteți găsi cartea AICI

Primită de la autor

PREZENTARE

Este un roman din genul „fantasy”, care îl duce pe cititor în diferite colțuri ale imaginației. O dragoste imposibilă, dar totuși dorită de cei care aleg să ducă acest război. Aici, prind viață personaje diabolice și înfiorătoare, într-o poveste plină de suspans, care îl va determina pe cititor să savureze cartea până la ultima pagină.

PĂREREA MEA

Am primit un exemplar al acestei cărți de la autor, de la domnul Marius Ungureanu (căruia îi mulțumesc), și trebuie spus de la început că este o carte accesibilă și cu un subiect interesant. Încă de la primul contact cu romanul am simțit că va fi o lectură incitantă și că voi descoperi un subiect cel puțin captivant. Am să încep cu ceea ce mi-a plăcut mai mult, lăsând mai la urmă ce nu a fost pe placul meu. Îmi doresc ca în această recenzie să fiu cât se poate de sinceră, fapt care mi se pare cel mai corect. Stilul cărții este accesibil, are 244 de pagini care se pot citi în 1-2 zile și este un roman fantasy. Subiectul cărții pare la prima vedere clișeic (lupta dintre Bine și Rău, dintre forțele binelui și cele ale întunericului), dar mai există ceva. Autorul se transpune în pielea personajului și introduce în cuprinsul cărții elemente reale: numele său, locul în care locuiește, prezența cățelului mult iubit, informații despre mama sa ori despre prietenii din viața reală.

Acea mână și vocea, care, de fiecare dată când îmi aduc aminte, tot corpul începe să-mi tremure, oare să fie aceasta Lumea de Dincolo? Chiar am pășit în ea? De ce eu?

Este un roman fantasy foarte bine personalizat și eu, chiar dacă nu îl cunosc personal pe autor, deja îmi imaginam această confruntare dintre Bine și Rău pe meleaguri moldovenești, mai ales că distanța dintre Suceava și Neamț este una mică. Sau cu alte cuvinte, este un fantasy cu elemente românești, iar acest lucru l-am apreciat. Un alt element al cărții care mi-a plăcut sunt personajele captivante. Marius, personajul principal, află că destinul său aparent banal va fi dintr-o dată dat peste cap de apariția unor ființe supranaturale. Ala sau Lilith contrastează puternic cu Marius și formează un amestec de suspans și mister.

Pentru că vor ajunge pe Pământ dacă vor trece de Fortăreață, iar oamenii nu cred că vor avea șansă în fața Demonilor, Duhurilor sau orice altceva mai conduce aceasta. 

Au fost și personaje mai puțin conturate sau mai puțin captivante, dar nu vreau să insist pe acest aspect. Cert este că romanul promite foarte mult. Deși nu este o capodoperă (este romanul de debut al autorului) și foarte multe aspecte puteau fi construite altfel, i-am dat totuși 3 din 5 steluțe pe goodreads. Spun asta pentru că există multe lucruri bune în roman și trebuie musai să existe o continuare.

Nu mai simțisem de ceva timp acea liniște sufletească și acele sentimente puternice pe care le poate avea o persoană. Atunci realizasem cât de tare doare dragostea.

Mi-au plăcut, pe lângă personaje, atmosfera, descrierile ample, răsturnările de situație, misterul destul de bine conturat. Dar dacă ar fi să menționez un aspect mai puțin plăcut, și chiar mă văd nevoită să menționez asta (pentru că am zis că voi fi sinceră), lasă de dorit tehnoredactarea romanului. Există greșeli de scriere sau semne de punctuație lipsă. Ceea ce mi s-a părut că nu pune în evidență suficient de bine această carte, care de fapt merită citită și descoperită. Vă recomand să o citiți, să o analizați, să vă lăsați captivați total de acest roman, pentru că este un fantasy destul de reușit și merită o șansă și pentru faptul că este scris de un autor român. Aici puteți lua legătura cu autorul cărții dacă doriți cartea sa și mai puteți găsi cartea și aici (când se actualizează stocul)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: