16427700_1470747786278267_7056235866955841258_n

Autor: Katherine Webb

Naționalitate: britanică

An apariție: 2011 ( 2013 la Editura All)

Gen carte: roman, ficțiune, crimă

Titlu original: The Unseen

Număr pagini: 390

Nota mea: 5/5

Primită de laEditura All

Puteți găsi cartea AICI (dacă vă grăbiți puteți primi o reducere, în limita stocului disponibil)

PREZENTARE

Anglia, 1911. Când o tânără și misterioasă femeie își face apariția într-un orășel adormit din Berkshire ca să lucreze ca servitoare în casa soților Canning, ea declanșează un șir de evenimente care vor schimba viața tuturor. Cat are un trecut plin de secrete – un trecut pe care tânăra stăpână e dispusă să-l treacă cu vederea, dar pe care nu-l va înțelege niciodată. Numai că necazurile lui Hester Canning nu se opresc aici. Când soțul ei, pastorul, invită în casa lor un tânăr care se prezintă drept teosof, oaspetele aduce cu el și o obsesie periculoasă… În timpul unei veri lungi și apăsătoare, casa parohială  pare cuprinsă de un vârtej periculos de mister, pasiune și gelozie, cu urmări devastatoare, ce vor fi aduse la lumină peste câteva generații.

„Amestecul de ocultism, ființe misterioase, dragoste, ambiție și gelozie – și crimă – fac din acest roman o lectură incitantă, captivantă.“  (Oxford Times)

PĂREREA MEA

Am primit un exemplar al acestui roman pentru recenzie de la Editura All și vreau să vă spun de la început că am așteptat cu sufletul la gură  să văd cum este cartea și dacă aș putea să o recomand mai departe. Nu am mai citit până acum nicio carte scrisă de Katherine Webb, dar mi-a plăcut foarte mult titlul misterios, coperta frumoasă și descrierea de pe spate pe care ați putut-o citi în partea de prezentare a acestei recenzii.  Pentru un cititor cu mult timp liber la dispoziție, cartea se citește repede, dar pentru mine această perioadă a fost mai aglomerată ca de obicei și frustrările că nu pot citi cât vreau și-au făcut apariția.

Cineva din mediul online mi-a spus că acest roman are un final dezamăgitor și din acel moment parcă așteptările mele s-au mai redus. Dar să știți că este o carte minunată, cu o poveste fascinantă care nu te lasă să te plictisești nicio clipă. Am oscilat între 4 și 5 steluțe pe goodreads, dar până la urmă i-am dat 5. Am procedat astfel pentru că mi-au plăcut foarte mult atmosfera cărții și personajul principal, Cat.

Cartea are un stil aparte, în sensul că se citește ușor și ești prins foarte repede în acțiune. Tema cărții este de fapt o îmbinare de alte teme, cum ar fi destinul uman, iubirea, relațiile stăpân-slujitor, etc. Un punct forte al cărții este faptul că acțiunea se petrece alternativ pe două planuri, în 1911 și în 2011. Avem întoarceri numeroase în trecut, dar și multe reveniri în prezent.

 Titlul are la bază o idee a cărții, în care unele personaje sunt în căutare de ființe nevăzute, ca să le zic așa, numite elementali. Cartea nu este de fapt fantastică, dar are la bază niște idei ce țin de sfera supranaturalului. Personajele sunt destul de numeroase, iar printre ele se numără Bertie Canning, care este pastor, soția sa, Hester, slujitoarea Catherine, Sophie Bell care este menajera, Robin Durrant, care era teosof, Leah, Mark, etc.

Mi s-a părut că romanul se concentrează mai ales pe viața lui Cat (Catherine) și fără să vă dezvălui prea multe, vreau să vă spun că este o viața zbuciumată și ieșită din comun. Sunt de acord că finalul mi-ar fi plăcut să fie altul, dar poate că acesta este și farmecul cărții. Preferata mea este așadar Cat, tânăra care este foarte ambițioasă și un exemplu de tărie feminină. Nu pot spune că le-am îndrăgit pe celelalte personaje, din diferite motive.

Atmosfera cărții este superbă, personajele construite foarte bine, mi-a plăcut trecerea de la 1911 la 2011 și mai ales, de Cat. Vă recomand cartea dacă vă plac poveștile de viață, nu neapărat doar cele fericite, și dacă vreți să citiți o carte care mie mi-a depășit așteptările. Mulțumesc frumos Editurii All pentru bunăvoință și sunt nerăbdătoare să aflu părerea voastră despre acest roman!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.