Valentina (vol. 2 din seria Orașul îngerilor) – Mihaela Strenc (recenzie)

16939487_1932401986989558_2487950630208498645_n

Autor: Mihaela Strenc

Naționalitate: română

An apariție: 2016

Număr pagini: 240 pagini

Gen carte: roman, dragoste, mister, fantasy

Nota mea: 5/5

Recenzia primului volum AICI

Puteți găsi cartea AICI ( la preț redus)

Primită de la : Editura Quantum Publishers

PREZENTARE

Din ascunzișul ei aflat în Casa Spiritelor, Diana plănuiește să-i ia viața Anei, în timp ce Iustin pare din ce în ce mai hotărât să pună capăt poveștii de iubire care l-a readus la viață. Riscând să fie dat afară din familie pentru a doua oară, el își urmează propriul drum, la granița dintre lumină și întuneric. În același timp, prietenia cu Valentina – ucenica lui Gabriel -, aruncă o umbră de îndoială asupra intențiilor lui. Pentru a o salva, va fi nevoit să se pună în pericol, căci Valentina are propriile secrete.

PĂREREA MEA

Orașul îngerilor este o serie ce cuprinde un număr de 3 volume (Îngerul întunecat, Valentina și Doamna umbrelor), iar până acum am citit doar primele două volume. Recenzia primului volum o puteți citi aici. Am primit cel de-al doilea volum al seriei, Valentina, de la editura Quantum Publishers și țin să le mulțumesc pe această cale. Am terminat cartea de câteva zile și vă spun sincer că nu știu cum să descriu tot ce am trăit citind acest roman fantasy. Este o carte superbă, palpitantă, bine scrisă, care te ține în priză de la început până la final. Dacă ar fi să fac o comparație, aș putea spune că cel de-al doilea volum al seriei mi s-a părut mult mai interesant decât primul. Romanul este format din două părți (ce au mai multe capitole), un epilog și un prolog.

Magul se afla peste tot: în lumină, în prezența celorlalți, în ea însăși. Nu mai simțise așa ceva niciodată. Era ca și cum ar fi fost posedată, dar nu de un duh, ci de un sentiment incredibil.

Aveam așteptări ridicate de la această carte și cum mie mi-au plăcut toate cărțile citite până acum de la editura Quantum Publishers, nu am avut dubii legate de faptul dacă o să-mi placă sau nu. Trebuie să știți că este un roman fantastic cu o acțiune palpitantă și cu niște personaje pe care îți vine să le iei acasă. Dar nu mă întrebați pe cine aș vrea să iau, pentru că ar fi o întrebare foarte grea. Titlul cărții este numele protagonistei principale a cărții, Valentina, o tânără pe care eu am admirat-o foarte mult. Nu duce o viață foarte roz, provine dintr-o familie destrămată, dar speră mereu că va găsi iubirea.

Diana arăta ca o femeie obișnuită în acel moment, însă aura ei răspândea un fum ce-ți penetra gândurile. Și orice formă ar fi luat, n-aveai cum să o confunzi cu un om oarecare.

Tema cărții este fantastică și ea, iar conflictul cărții este format din mai multe părți. Personajele sunt numeroase și cum bine vă puteți imagina, fac parte din tabere opuse: pozitive și negative. Cred că cel mai mult se poate vorbi despre personajele cărții, mai ales despre cele principale. Alături de Valentina îi regăsim pe Ana, Gabriel și Ana, personaje fascinante care te fac uneori să le iubești, alte ori să le urăști. Personal am adorat stilul cărții și curgerea frumoasă a acțiunii, dar și faptul că nu știi niciodată ce te așteaptă după ce dai pagina. Este genul de carte care determină să lași baltă tot și credeți-mă pe cuvânt, odată pornit în aventura acestei cărți, nu te-ai mai întoarce în lumea reală.

Dar soțul ei nu fusese la fel de îngăduitor cu sine însuși, decretând că femeia pe care o iubea ar fi fost mai fericită cu altul. Cum să se împace cu acel mod de gândire și cum să mai aibă încredere în el?

Există tot felul de întorsături de situație, intrigi, iar cartea te face să ai diverse trăiri: de la furie, neliniște, admirație, până la bucurie. Personajele mi s-au părut foarte vii, foarte bine construite și captivante. Abia în ultimii ani am descoperit romanele fantastice și credeți-mă că nu toate m-au captivat ca acesta. Trebuie să mă regăsesc în personaje, să fac parte din viața lor și să simt că pot pătrunde cu ușurință în lumea lor. În acest roman aflăm secrete peste secrete și cum v-am mai spus, există un imprevizibil bine conturat. Este o lectură ușoară, relaxantă (am citit cartea în 2 zile), ideală pentru weekend, vacanță și v-o recomand cu tot dragul. Mai ales dacă iubiți cărțile ce împletesc fantasticul cu romantismul, deoarece în această carte avem și povești de iubiri, lacrimi și momente pline de erotism. Mai multe detalii nu vă mai dau, pentru că ar însemna să trec la spoilere și asta strică farmecul cărții.

Mulțumesc editurii încă o dată și vă aștept cu impresii despre acest roman! Eu sunt nerăbdătoare să continui aventura fantastică alături de personaje în cel de-al treilea volum al seriei, Doamna umbrelor!

No Responsesto “Valentina (vol. 2 din seria Orașul îngerilor) – Mihaela Strenc (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cartea lunii MAI 2017 – STIL DE SCRIITOR - […] În luna Mai a acestui an am reușit să citesc doar 5 cărți, iar acestea sunt Viața ca un…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: