Reverie cu flori de cireș – Gwyneth Rees (recenzie)

Autor:  Gwyneth Rees

Naționalitate: britanică

An apariție: 2015 (2016, Editura Corint)

Gen carte: middle age, coming of age

Titlu original:  Cherry Blossom Dreams

Număr pagini: 272

Nota goodreads: 4.08

Nota mea: 4/5

DESCRIERE

Sasha are aproape treisprezece ani și viața ei este pe cale să se complice.
Mai întâi, problema cu Lily și Priti – cum pot fi ambele cele mai bune prietene ale Sashei și, cu toate acestea, să nu se înțeleagă deloc una cu alta?
Pe urmă, mai e și Raffy, fratele mai mare al lui Lily, cea mai bună prietenă a Sashei, pe care, dintr-odată, eroina noastră îl vede cu alți ochi…
Și, colac peste pupăză, mama Sashei și-a găsit în sfârșit marea dragoste – nimeni altul decât Leo, profesor de engleză la școala unde învață Sasha și cu zece ani mai tânăr decât mama ei!
Sasha evadează în ascunzătoarea ei secretă – Casa Florilor – un conac pustiu, perfect pentru a visa cu ochii deschiși, la umbra cireșilor în floare.
Dar Casa Florilor are propriile ei secrete.

PĂREREA MEA

Uneori avem nevoie de un pic de roz în viața noastră, iar în luna martie am simțit nevoia de o carte altfel. Mai ușoară și care să mă relaxeze. Și cred că am găsit-o. Gwyneth Rees este o autoare britanică care a scris numeroase cărți pentru copii. Până să citesc această carte, nu mai auzisem de această scriitoare și mă bucur că am descoperit-o. Este o carte mai mult pentru copii (8-12 ani) și are o acțiune destul de alertă și nu foarte complexă. Coperta mi s-a părut drăguță, la fel și titlul. De ce se numește așa? Titlul are legătură destul de mult cu subiectul cărții, dar poate fi considerat și ca o metaforă frumos alcătuită.

În cadrul acestei povești avem o pereche de gemeni de 12 ani, Sasha și Sean, care sunt personajele principale. Chiar dacă sunt gemeni identici, cei doi sunt diferiți ca personalitate și comportament, ceea ce îi face să fie foarte interesanți pentru cititori. În plus, în cadrul acestei povești, autorul explorează și tema dragostei preadolescentine între diferite personaje, ceea ce adaugă o dimensiune emoțională puternică și captivantă.

Există și secrete din trecut care ies la iveală, ceea ce adaugă un strop de suspans și mister acțiunii. De asemenea, relațiile de familie sunt foarte importante în această poveste, întrucât au un impact major asupra modului în care personajele evoluează și iau decizii.

Pe lângă aceste elemente mai serioase, există și întâmplări amuzante care aduc o notă de umor și distrează cititorii. Toate aceste elemente, combinate cu personajele interesante și dinamice, fac din această poveste o lectură captivantă și plină de surprize.Cu o combinație între momente amuzante și momente serioase, această poveste este perfectă pentru oricine dorește să se lase prins într-o lume fascinantă.

Mama gemenilor este o femeie sensibilă, dar foarte puternică, mai ales după ce a rămas văduvă. Bunica maternă a gemenilor este un personaj controversat, pe care uneori îl iubești, iar alteori îl antiptizezi puternic. Un alt personaj simpatic este Leo, iubitul mamei. Mi-a plăcut mult de el și de felul în care interacționează cu cei doi copii, chiar dacă lucrurile nu sunt mereu roz.

Sasha este o fată plăcută și trece prin furtuna preadolescenței cu tot ce implică ea. Se îndrăgostește, își face prieteni, intră în buclul și tot așa. Cam toate fetele se pot identifica cu Sasha atunci când erau cu ea. Eu sigur pot. Deși nu toate momentele din carte au fost happy și avem și numeroase momente neplăcute sau triste, mi-a dat un vibe de lectură ușurică, fără mari pretenții, dar care e ideală când nu vrei să citești o carte foarte complexă.

Casa Florilor este un conac dat spre vânzare și un loc încărcat de magie. Mai mult de atât, ascunde și niște secrete bine păstrate care pot ieși oricând la vânzare. Nici că se putea să descopăr o carte mai potrivită pentru începutul primăverii.

Este mai potrivită adolescenților, deoarece se vor regăsi mai ușor în personaje, dar merge și dacă ești adult și cauți ceva accesibil ca stil.Deși este o carte scurtă, se citește repede și te captivează instant. Eu am citit-o într-un singur weekend. Vă recomand așadar să o citiți. Poate veți descoperi o lectură interesantă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: