Zilele ce vor veni

Autor: Melissa Da Costa

Naționalitate: franceză

An apariție: 2024 (Editura Trei)

Nota mea: 5/5

Notă goodreads: 4.26

Număr pagini: 288

Gen carte: ficțiune, literatură contemporană, literatură franceză

Melissa Da Costa este o scriitoare franceză pe care eu pur și simplu o ador – am citit Tot albastrul cerului, o carte de care pur și simplu m-am îndrăgostit. Dacă sunteti curioși să citiți câteva impresii, o puteți face aici. Îmi doresc să parcurg toate cărțile acestei autoare și sper să fie cât mai multe traduse în limba română.

Zilele ce vor veni este o carte fascinantă despre pierdere, suferință, doliu, dar și despre puterea de a merge mai departe. Personajul meu preferat a fost de departe Amande, o femeie puternică – dar care nu știe că poate fi atât de puternică. Existenta i-a fost presărată cu numeroase încercări dificile și au fost niște scene care pur și simplu nu au cum să nu te tulbure maxim. Nu ai cum să nu te întrebi cum ai fi reacționat tu dacă erai în locul acestei femei și cum ai fi putut găsi forța de a merge mai departe.

Amande nu este însă singură, deoarece are alături familia Luzin, familia soțului, față de care se va apropia foarte mult. Ii este foarte greu să meargă mai departe, însă după ce ia decizia de a se muta cu chirie într-o căsuță din Auvergne, se întâmplă lucruri interesante.

Pe Amande o vor ajuta foarte mult conexiunea cu natura, grădinăritul, apropierea de Julie, un alt personaj interesant al cărții. Își va face un prieten necuvântător, iar scenele în care acesta apare și momentele prin care cei doi trec, mi s-au părut savuroase. Este într-adevăr o carte tristă, însă îți oferă și foarte multă speranță și te forțează să fii recunoscător pentru tot ce ai tu.

Deși nu este o carte cu o acțiune foarte complexă, te atinge la nivel emoțional și eu mă gândesc la ea și la câteva luni după ce am citit-o. Mi-a plăcut foarte mult și dacă doriți să o descoperiți, vă recomand să pregătiți șervețele, deoarece e posibil să aveți nevoie.

Trebuie să subliniez câteva elemente din carte care mi-au captat atenția, determinându-mă să caut mai multe informații. De exemplu, am fost curioasă să descopăr cum arată trandafirii de iarnă sau cum se prepară tarta de mere Tatin. De asemenea, am vrut să aflu cum se joacă Război egiptean. Aceste detalii inserate au conferit cărții un farmec aparte.

Iar ca să nu mai lungim vorba, vă invit să citiți cartea, să descoperiți povestea lui Amande și să fiți alături de ea în călătoria spre redescoperire. Pentru mine este o carte de 5 stele și cu siguranță se va afla în topul cărților citite în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.