Diavolul în iarnă – Lisa Kleypas (recenzie)

Autor: Lisa Kleypas

Naționalitate: americană

Titlu original: Devil in Winter

An apariție: 2006

Nota mea: 4/5

PREZENTARE

Evangeline Jenner cea timida este pe cale să devină foarte bogată, odată ce va intra în posesia moștenirii. Dar mai întâi trebuie să scape din ghearele rudelor ei lipsite de scrupule. Evie îl abordează pe vicontele Sebastian Vincent și îi face o propunere șocantă: căsătoria.

PĂREREA MEA

 Este vorba despre un roman de dragoste care începe cu o scenă care pe mine m-a intrigat cumplit. Evangeline îi cere lui Sebastian St. Vincent să o ia de soție, în ideea de a scăpa de rudele sale. Evie Jenner este o tânără timidă, orfană de mama, cu un tată bolnav grav de ftizie și care duce o existenta sumbră alături de rudele sale abuzive. Și ca să vedeți până unde poate împinge disperarea un om, Evie merge la Sebastian să-i propună o căsătorie avantajoasă pentru amândoi. Aici am fost foarte intrigată, gândindu-mă că bărbatul, holtei cuceritor și cunoscut pentru priceperea sa în a alerga după fuste, nu o va putea face niciodată fericită pe tânăra Jenner. Și dacă începutul cărții mi s-a părut intrigant, finalul este șocant cu adevărat și m-a luat pe nepregătite.

Cum este stilul Lisei Kleypas? Este un stil accesibil, personajele sunt construite într-un mod aparte și mare parte din roman emană o tentă erotică.Cartea se încadrează undeva la limita dintre erotic și romantic, între lupta pentru un trai mai bun și lupta cu sinele. Sebastian este cel care se luptă cu el însuși. De ce? Vă las să descoperiți singuri. Pentru că el este personajul cel mai controversat al romanului, este și cel care va învăța cel mai mult la finalul romanului.

Personajul meu preferat este Evie, tânăra care dovedește o tărie de caracter extraordinară. Cum va evolua însă relația dintre ea și Sebastian? Va avea oare relația lor vreun viitor? Vă recomand acest roman ușor de citit și vă aștept cu o părere!

CITATE

Evangeline şi-a dat pelerina jos, a pus-o pe unul dintre braţele fotoliului şi s-a aşezat cu naturaleţe, fără gesturi graţioase sau artificii. Sebastian şi-a amintit că era prietenă cu Lillian Bowman, cu sora ei mai mică. Daisy, şi cu Annabelle Hunt. Cele patru stătuseră mereu deoparte la balurile şi seratele sezonului trecut. Păreau sortite să rămână nemăritate. Ghinionul le părăsise, de curând. Annabelle reuşise să-şi găsească un soţ iar Lillian îl vrăjise pe Westcliff Sebastian se îndoia că norocul avea să fie şi de partea acestei făpturi neînsemnate.

Evangeline nici măcar nu a clipit, în ciuda mojiciei lui. Sebastian nu s-a putut abţine să nu se întrebe cum anume arătase copilăria ei, cea care o făcuse insensibilă la insulte. Orice altă fată ar fi roşit sau ar fi izbucnit în lacrimi. Fie avea mintea cât un bob de mazăre, fie avea o stăpânire de sine admirabilă.

No Responsesto “Diavolul în iarnă – Lisa Kleypas (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mont-Oriol – Guy de Maupassant – STIL DE SCRIITOR - […] Kleypas, Lisa – Diavolul in iarna […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: