Ideea acestui mic articol mi-a venit zilele astea, când am tras de mine să citesc o carte. Nu este o situație unică, am pățit asta destul de des în ultimul timp. De la 9-10 cărți pe lună am ajuns să citesc în ultima lună 5-6 și m-am întrebat de ce oare. Unde a dispărut cititoarea care murea să mai citească o pagină, care era ahtiată după citit? Cred că de vină este stresul tot mai mare și oboseala acumulată la serviciu, plus câteva chestii legate de familie care nu îmi dau pace. De multe ori prefer să fac cu totul altceva decât să citesc și mă simt vinovată față de cărțile mele și de kindle-ul meu pe care nu îl mai deschid cu zilele. O dată la câteva zile îmi revine pofta de citit, dar nici atunci nu mă ține mult. Condiția este însă să găsesc o carte foarte interesantă care să îmi mențină atenția trează.
Bun, și ce facem cu cărțile pe care le citim, dar după 50, 100 sau 200 de pagini, ajung să ne plictisească și devine un efort supraomenesc să le terminăm? Eu am câteva cărți pe care le-am abandonat și care m-au lăsat rece. Dar, astăzi am luat decizia să nu mai forțez nota cu romane care nu îmi spun nimic. Promit să fiu un cititor mai consecvent și să nu mai fiu atât de leneșă. Voi cum procedați în această situație? Continuați sau abandonați cartea?
O incep, insist maxim 50 de pagini si apoi renunt. Nu are sens sa citesc ceva ce nu-mi place si nu-mi trezeste nici un simt. 🙂
Eu mă chinui până chiar nu mai suport cartea, cu unele am mers chiar şi până la 200 pagini. Abandonez foarte greu o carte. Nu ştiu dacă e neapărat bine pentru că dacă lectura e neplăcută citesc greu şi în felul ăsta pierd mult timp în care aş fi putut citi ceva care să fie pe placul meu.
La fel si eu. Atunci cand nu imi place o carte, citesc greu si atunci ma irita faptul ca imi ia atat sa citesc o carte.
🙂
Eu renunț. Un cititor care se respectă își va face câteva reproșuri pentru că nu a dus o carte la capăt dar dacă acea carte nu te duce în lumea irealului ci doar te plictisește, atunci o poți închide fără remușcări. “O carte nu se termină de citit doar fiindcă a fost începută”.
Interesant punct de vedere 🙂