Noaptea nunții – Sophie Kinsella (recenzie)

40462_73949

Autor: Sophie Kinsella

Naționalitate: britanică

Titlu original: Wedding Night

An apariție: 2013

Nota mea: 3/5

De Sophie Kinsella, autoare de romane Chick Lit, am citit până acum Mă dau în vânt după cumpărături și Am numărul tău, iar ambele mi-au plăcut mult. Mi se par ideale pentru vacanța de vară sau pentru un weekend liniștit pe o vreme rece. Întâmplarea face să citesc zilele trecute un al treilea roman scris de această autoare britanică și să văd pe goodreads niște recenzii nu prea îmbucurătoare în care alți cititori spuneau că nu este un roman ce se ridică la înălțimea celorlalte.

Cartea este destul de voluminoasă, are în jur de 444 de pagini (depinde și de ediție), se citește ușor, însă mie mi s-a părut mediocră. Acțiunea este un clișeu total: o tipă care vrea să se mărite, el înțelege greșit apropo-urile ei, se despart, ea se mărită cu altul, apare și sora ei care trece printr-un divorț cumplit și are și un copil…etc. Ideea este că mai mult sună a telenovelă, decât a roman. Și o telenovelă destul de siropoasă, în care limbajul obscen este destul de frecvent și de la jumătatea romanului două dintre personajele romanului sunt obsedate doar de noaptea nunții  lor și ce vor face. Lucru care mie mi s-a părut enervant!

Am citit până la capăt această carte pentru că vroiam să văd dacă este doar părerea unora că este o carte slabă și dacă eu pot avea altă părere. Însă nu pot avea altă părere, nu este o carte deloc reușită. Are câteva momente amuzante, câteva faze în care își revine, dar nimic mai mult. Încep să cred că nu toată literatura chick lit merită citită și că de data asta am dat peste o carte care nu prea m-a atras. Nu vreau să pară asta o recenzie negativă, ci vreau doar să vă spun că, după părerea mea, se putea mai mult. Sophie Kinsella putea scrie ceva mult mai bun. Și credeți-mă că are și cărți și mai bune.

CITATE

— Acum sărbătorim şi tocmai am băut şampanie şi am luat nişte gustări delicioase cu homar. Şi mâine ne întoarcem la pensiune. Şi Ben mi‑a scris o poezie de dragoste în franceză… Oftează fericită. E luna de miere perfectă.

— Îmi amintesc când m‑am îndrăgostit de tine. Era în ziua când ai făcut roata pe plajă. Făceai plajă pe stânca aceea, în mijlocul mării. Ai plonjat de pe stâncă şi ai înotat până la plajă şi, în loc să mergi normal, ai făcut roata tot drumul. Nu cred că ştiai că te urmăreşte cineva.

No Responsesto “Noaptea nunții – Sophie Kinsella (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Impresii lectură OCTOMBRIE 2015 – STIL DE SCRIITOR - […] Noaptea nuntii – Sophie Kinsella – un roman chick lit care nu prea m-a impresionat și spun asta pentru că…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: