9 cărți cu nume de flori

2037344-1366x768-[DesktopNexus.com]

M-am gândit că dacă tot suntem în luna MARTIE și primăvara este pe aproape (măcar calendaristic vorbind), deși vremea este acum rece și capricioasă, să vă recomand un număr de 9 cărți ce au în titlu nume de flori. Începem așadar cu:

  • Dama cu camelii (Alexandre Dumas-fiul) – este o carte pe care eu am citit-o până acum de 2 ori și este una dintre cărțile preferate ale adolescenței mele. Dama cu camelii este un personaj controversat ce va da naștere la o intrigă sentimentală complexă.
  • Laleaua neagră (Aexandre Dumas) – este un alt roman foarte drag sufletului meu și, coincidență sau nu, tot de 2 ori l-am citit până acum! Iubirea se împletește armonios cu istoria și vă recomand să nu ocoliți această carte.
  • Gențiane (Cella Serghi) – Cella Serghi este una dintre autoarele românce preferate și Gențiane este un roman interesant și foarte sensibil pe care l-am citit cu sufletul la gură. Este o carte care prezintă mai multe destine umane și o are în prim-plan pe Rada, o femeie ce se opune regulilor nescrise ale societății.
  • Noaptea de Sânziene (Mircea Eliade) – este un roman filosofic extrem de bine construit și dacă sunteți cât de cât familiarizați cu filosofia, vi-l recomand cu mult drag! El l-am citit acum câțiva ani, sincer nu prea l-am înțeles atunci, dar am de gând să îi acord încă o șansă în viitorul apropiat.

  • Nopțile de Sânziene (Mihail Sadoveanu) – este un alt roman interesant și captivant care prezintă foarte bine superstițiile oamenilor legate de sărbătoarea magică a Sânzienelor. L-am citit în doar câteva ore și mi-a plăcut enorm!
  • Madona cu trandafiri (G. M. Zamfirescu) – este o carte frumoasă care prezintă în linii mari relația madonei cu trandafiri, o femeie prezentată prin prisma altor două personaje masculine. Mi s-a părut o carte de interesantă  și vreau să o trec pe lista cărților de citit primăvara!
  • Numele trandafirului (Umberto Eco) – Am citit această carte acum câțiva ani, nu prea a fost pe gustul meu, dar s-ar putea ca la o eventuală recitire, să descopăr elemente interesante.
  • Azaleea roșie (Anchee Min) – este romanul pe care îl citesc în prezent; până acum mi se pare o carte tulburătoare, dar care chiar te ține lipit de ea.Când o voi termina, îi voi face o recenzie. Recomand!
  • Doamna Crizantemă (Pierre Lotti) – nu am citit-o până acum, dar am înțeles că este o poveste de dragoste neobișnuită și în același timp o capodoperă a lui Lotti. Acestea fiind zise, vă recomand toate aceste 9 cărți cu nume de flori și vă aștept cu recomandări de alte cărți ce poartă în titlu flori și de ce nu, și cărți ce merită citite primăvara!

One Responseto “9 cărți cu nume de flori”

  1. Lilly Poot spune:

    Interesantă idee, cu numele de flori 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nouă cărți cu nume de flori | Bibliotecile publice din Republica Moldova - […] https://literarybook.wordpress.com/2016/03/18/9-carti-cu-nume-de-flori/ […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: