Îngerul întunecat – Mihaela Strenc (recenzie)

Ingerul intunecat - M Strenc

Autor: Mihaela Strenc

Naționalitate: română

An apariție: 2016 (la Editura Quantum Publishers)

Gen carte: mister, dragoste, fantasy

Număr pagini: 232

Serie: primul volum din seria Orașul îngerilor

Nota mea: 5/5

Puteți găsi cartea AICI

Primită de la: Editura Quantum Publishers

PREZENTARE

De milenii, Veghetorii îi apără pe oameni de strigoi și de creaturile lumii de dincolo. Ana ignoră regulile ce le obligă pe Veghetoare să-și aleagă tineri la fel ca ele și intră într-o relație cu un bărbat fermecător, dar cu un trecut întunecat. Iubitul ei ascunde însă un secret care o va pune față în față cu cele mai negre coșmaruri ale ei. Acesta este în realitate fiul conducătorului, un Veghetor care a fost izgonit din familie după ce s-a aflat că s-a dedat unor practici interzise. Dar asta nu e cea mai mare problemă a Anei…

PĂREREA MEA

În momentul în care scriu această recenzie s-au scurs doar vreo 24 de ore de când am terminat-o de citit. Am citit-o în vreo 3 zile, dar nu pentru că am amânat lectura, ci am un examen important de care voi scăpa peste o săptămână. În paralel cu învățatul am ales această carte minunată pe care am ajuns să o citesc datorită frumoasei mele colaborări cu editura Quantum Publishers. Este a cincea carte de la ei pe care o citesc și sinceră să fiu, am fost fascinată de fiecare carte pe care am citit-o.

Imaginați-vă că în 232 de pagini găsiți de toate: povești de viață, personaje interesante, relații de prietenie, relații de dragoste, creaturi fantastice, magie, umor, mister, plus multe alte lucruri care m-au făcut să ador acest roman fantasy. Când am deschis cartea nu mi-aș fi imaginat că va fi atât de interesantă, dar totuși mă așteptam la asta. Mă așteptam să îmi placă și să mă captiveze.

Îngerul întunecat este primul volum dintr-o serie ce poartă numele de Orașul îngerilor și eu personal sunt nerăbdătoare să citesc continuarea. Vreau să aflu mai multe despre ce se va întâmpla cu personajele cărții și ce destin le va rezerva scriitoarea până la urmă. Titlul mi s-a părut unul foarte bine ales și sugestiv pentru conținutul cărții, carte ce cuprinde personaje felurite: Veghetori, demoni, strigoi, orbiuri.

Personajul feminin principal este Ana, o tânără aparent naivă care este Veghetor și are menirea să vegheze asupra celorlalți. Deși la început mi s-a părut naivă, am admirat-o pe Ana pentru tăria caracterului său și, deși este o femeie care va oscila mereu între sentimente de iubire și prudență, la finalul acestui volum face o anumită alegere. Sunt curioasă să aflu din următorul volum dacă a fost o alegere bună sau nu.

Personajul masculin al romanului este Alex, care pe parcursul romanului va purta și un alt nume. Rolul său în această carte este destul de incert, deoarece mi s-a părut că ba e băiat bun, ba o unealtă a întunericului. Dacă pe Ana o admir, pe Alex stau în cumpănă dacă să îi acord credibilitate sau nu. Oricum ar fi, cei doi alcătuiesc un cuplu interesant, neobișnuit și care va trece prin multe.

Romanul este plin de mister, te ține cu sufletul la gură și te ajută să te detașezi de realitatea de zi cu zi. Și chiar de stresul de dinainte de examene. Recomand această carte iubitorilor de fantasy, celor care vor un roman ce se citește repede și este foarte interesant. Mulțumesc încă o dată editurii pentru exemplar!

Voi ați citit cartea? Cum vi s-a părut?

CITATE

-Diana l-a prefăcut în asta, l-a devorat pe dinăuntru și i-a luat totul. Ca să se aline, Iustin a început să se hrănească cu lumina oamenilor. Când s-a aflat, a trebuit să îl dau afară din familie.

N-avea cui să ceară sfatul, căci dacă se răspândea vestea că o Veghetoare avusese o relație cu unul dintre cei ascunși, problema urma să escaladeze. Iar conducătorul probabil că era furios pe fiul lui și exista posibilitatea ca mânia aceea să se răsfrângă și asupra ei.

– Făpturile demonice sunt împărțite în mai multe categorii: începătorii, cei ascunși, strigoii, stăpânitorii. Dar n-ai de ce să te temi. Câtă vreme în tine e lumină, nu vei păți nimic.

No Responsesto “Îngerul întunecat – Mihaela Strenc (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Impresii lectură IULIE 2016 – STIL DE SCRIITOR - […] Îngerul întunecat – Mihaela Strenc ( Am primit acest volum de la editura Quantum Publishers și chiar m-a impresionat.…
  2. Cărți de citit la gura sobei (I) – STIL DE SCRIITOR - […] Îngerul întunecat – Mihaela Strenc (Este un roman fantasy și de dragoste pe care l-am descoperit în acest an…
  3. Valentina (vol. 2 din seria Orașul îngerilor) – Mihaela Strenc – STIL DE SCRIITOR - […] Recenzia primului volum AICI  […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: