Copiii întunericului (vol. 1 din Neamul Corbilor) – Lavinia Călina

neamul corb 1

Autor: Lavinia Călina

Naționalitate: română

An apariție: 2014 (la Editura Herg Benet)

Gen carte: ficțiune

Număr pagini: 288

Nota mea: 4/5

Puteți găsi cartea AICI

Primită de la: Editura Herg Benet

PREZENTARE

Roxana și Nicol, două adolescente cu personalități aparent diferite, devin cele mai bune prietene după o noapte în care viața li se va schimba complet. Împărtășind același secret, ele vor încerca timp de mai mulți ani să ducă împreună o existență cât mai banală, cotidiană, pentru a se ascunde de cei care le doresc, probabil, moartea.

Dar chiar secretul nu este ceea ce pare. Devenite pioni în mijlocul unei confruntări seculare între cele mai puternice neamuri de vrăjitori, cele două tinere au de ales între a fugi mereu sau a-și înfrunta adversarii. Întunericul este însă foarte aproape, mult prea aproape…

PĂREREA MEA

Îmi doream de foarte mult timp să citesc cărțile scrise de Lavinia Călina, autoare despre care am auzit doar lucruri bune și interesante. În luna iunie a acestui an am primit minunata veste că al meu blog va colabora cu editura Herg Benet și în coletul primit de la ei am găsit cele două volume din seria Neamul Corbilor. Acum voi face o scurtă recenzie doar primului volum, Copiii întunericului, urmând ca foarte curând să citiți o recenzie separată pentru volumul 2, Blestemul zorilor.

Tot atunci am aflat că puterea pe care o aveam eu era naturală, ereditară. Că doar primul copil de sex feminin putea moșteni dinspre înaintașele ei, iar dacă prima fată murea, puterea familiei murea odată cu ea. Pe tot parcursul prelegerii mi se făcuse rău de vreo două ori.

Acest volum are 288 de pagini și are un format mai micuț, fapt ce îl face să fie ușor de citit. Mi-a plăcut mult coperta și vreau să vă spun că nu mă așteptam să îmi placă atât de mult. Abia în ultima vreme am început să citesc un pic mai mult fantasy și nu eram sigură la început că voi fi atrasă de vrăjitoare, magie, clanuri și tot felul de evenimente de acest gen. Dar am fost plăcut surprinsă să descopăr o carte minunată care are de toate: are relații de dragoste, de prietenie, de familie, magie, intrigi, conflicte, umor, mister, crime, etc.

Simțeam că iau foc. Cum ar putea cineva să renunțe la un lucru atât de prețios cum ar fi vederea, pentru un lucru atât de tâmpit cum ar fi servirea neamului? Privirea lui Ștefan se întunecă, semăna foarte bine cu Liviu în acele clipe.

Tema este una fantastică și prezintă lupta dintre Neamul Corbilor, vrăjitori vicleni și inteligenți și celelalte patru clanuri existente. Mult spus celelalte patru pentru că unul dintre ele este într-o situație bizară pe care nu vreau să o dezvălui. Încerc să nu dezvălui prea multe din misterul cărții și sper să îmi reușească. Titlul se referă la ipostaza în care se află personajele cărții, aceștia purtând numele de copiii ai întunericului.

Poate că vocile din capul meu aveau dreptate. Eram o ființă groaznică. O persoană ce împarte doar suferință și moarte oriunde se duce.

Personajele sunt destul de numeroase, dar în prim planul cărții stau Roxana și Nicol, două tinere care se întâlnesc întâmplător, dar care vor fi legate în timp de o prietenie nemuritoare. Însă ce nu știu ele, este că vânătoarea clanurilor începe și asta s-ar putea să le schimbe total viața. Dacă această prietenie va fi până la finalul volumului nemuritoare și dacă cele două tinere vor avea parte de viața liniștită pe care și-o doresc, veți afla dacă citiți cartea.

Întunericul era prezent și în mine. Exista de fapt în noi toți. Singura diferență era că unii dintre noi știam să îl deosebim și să-l evităm.

Lavinia are un umor delicios și nu ai cum să nu zâmbești la anumite faze din carte. După ce ai zâmbit însă, începi să fii tot mai contrariat de ceea ce citești, pentru că există tot felul de răsturnări de situație. Finalul cărții rămâne sub semnul întrebării, iar continuarea acțiunea se află în al doilea volum care mi-a plăcut enorm. Până revin eu și cu recenzia celui de al doilea volum, vă rog să îmi spuneți dacă ați citit cartea și dacă v-a plăcut. Mulțumesc editurii pentru exemplar!

No Responsesto “Copiii întunericului (vol. 1 din Neamul Corbilor) – Lavinia Călina”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Blestemul zorilor (vol. 2 din seria Neamul Corbilor) – Lavinia Călina – STIL DE SCRIITOR - […] cărți de aceeași autoare: Copiii întunericului (vol. 1 din seria Neamul Corbilor), Zona […]
  2. Impresii lectură IULIE 2016 – STIL DE SCRIITOR - […] Copiii întunericului (primul volum din seria Neamul Corbilor) – Lavinia Călina (Mi-am dorit foarte tare să citesc cărțile Laviniei…
  3. Zona zero – Lavinia Călina – STIL DE SCRIITOR - […] cărți de aceeași autoare: Copiii întunericului (vol. 1 din seria Neamul […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: