Capcana-vol1

Autor: Simona Stoica

Naționalitate: română

An apariție: 2015 (la Editura Herg Benet)

Gen carte: ficțiune

Număr pagini: 312

Nota mea: 4/5

Puteți găsi cartea AICI

Primită de la: Editura Herg Benet

PREZENTARE

Trăieşti în trecut. Fugi de prezent. Privești spre viitor.

Nu sunt o victimă.
– Shade Hollow –

Nu sunt un asasin.
– Jack Harper –

Nu sunt un trădător.
– Malek Hellfire –

Sunt un Rephelim.
Și Moartea e Stăpâna mea.

PĂREREA MEA

De autoarea Simona Stoica am aflat de la editura Herg Benet și îmi doream de ceva timp să îi citesc cărțile. Capcana este primul volum din a doua carte a seriei Rephelimii și curând sper să citesc și primul volum al seriei, Provocarea, pe care nu am avut ocazia să o citesc.

Acest  volum mi s-a părut destul de bun și de interesant, este complex și are o acțiune care necesită multă atenție. Cu toate acestea, nu știu cum s-a întâmplat, dar m-a prins un pic mai greu la început. Asta a fost până am început să înțeleg ce se întâmplă, să mă familiarizez cu personajele și să intru în mijlocul acțiunii.

Tema cărții este una fantastică și are la bază un conflict între mai multe personaje. În roman există și o poveste de dragoste care nu are niciun viitor și multe momente pline de mister. Nu vreau să vă dezvălui acțiunea cărții, ci doar să vă spun că titlul se potrivește de minune acestei cărți. Însă despre ce capcană e vorba, nu aflați decât dacă citiți cartea.

Personajele sunt numeroase, la un moment dat mi-a fost greu să le deosebesc replicile și nu pot spune că stilul este atât de accesibil oricui. Se vede că autoarea a muncit mult la acest volum și și-a dorit un roman remarcabil. I-am dat însă 4 din steluțe pentru că este o carte bună, captivantă, dar mi-aș fi dorit, ca cititor, un pic mai multă lumină în ceea ce privește anumite personaje și pe alocuri anumite scene mai bine conturate. De exemplu, îmi doream o poveste mai elaborată între Shade și Harper.

Recomand această serie iubitorilor de fantasy și celor care vor să descopere o autoare româncă tânără și talentată, pe care eu cel puțin am așteptat să o citesc de ceva timp.

CITATE

Umbrele făcură un cerc în jurul ei, însă nu îndrăzneau să pășească în pătratul de lumină în care era ținută captivă de Anastasia.

Singurul motiv pentru care am reușit să ajungem aici a fost dorința noastră de a rămâne în viață și de a lupta împotriva creaturilor care ne urmăresc. Nu pot exista doi câștigători. Ori ele, ori noi.

Când îi împărtășise lui Azazeal temerile ei, el preferase să o ignore și o privise cu un amestec de silă și surprindere, de parcă pentru ea viața nepoatei sale căpătase forma și valoarea unui fir subțire de ață, în pânza care se întindea peste cele trei meleaguri din Haven, însă un fir de ață care putea să mențină pacea.

Un comentariu la „Capcana (vol. 1) – Simona Stoica (recenzie)”
  1. […] Această a doua parte a cărții mi s-a părut în mare parte mult mai bună decât prima și spun asta pentru că am găsit mai mult mister și parcă un  mister mai bine conturat. În mod normal ar fi trebuit să fie o singură recenzie pentru cele două părți ale Capacanei, dar pentru că nu planurile mele de lectură au fost date peste cap de alte câteva cărți, nu am reușit să le citesc una după alta. Așa că revin cu recenzii separate. Despre prima parte a cărții am scris AICI. […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.